Szélsőjobbos támadás Noé Krisztina ellen

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Budapest – Ma délután 17.20-kor támadás érte Noé Krisztinát, aki
feljelentést tett augusztusban a Jobbik ellen a Magyar Szigeten
történtek miatt.

 

 

forrás:nepszava.com

 

Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren sétált Noé Krisztina, amikor összetalálkozott egy férfival, aki “Szabadságot Budaházynak!” matricákat osztogatott. Noé Krisztina nem szívesen vette volna át ezt a remek jelképet, így szóváltásba keveredtek. A férfi felismerte a nőben a nagy ellenséget, aki augusztusban nem átallotta feljelenteni a szervezőket a Magyar Szigeten történt események miatt. Az “események” egyébként demokratikus országokban azonnali rendőrségi intézkedést vontak volna maguk után.

A férfi megütötte Noé Krisztinát, aki hívta a rendőrséget. A támadó egy darabig még hozta a “kemény magyar legény vagyok” formát, majd amikor rájött, hogy itt esetleg tényleg megérkezhet a rendőrség, és esetleg megkérdezik, milyen jogon üt meg bárkit is, elfutott hősiesen.

A látlelet szerint szerencsére nem történt törés vagy súlyosabb sérülés, ám az ütés nyomát Noé Krisztina még sokáig viselni fogja kék monokli formájában.
A sértett az AN-nek adott exkluzív interjúban elmondta, hogy a jobbikos feljelentése  óta rendszeresen érik őt atrocitások, levélben, e-mailekben és a közösségi oldalakon is halálos fenyegetések érik.
– Csak a szokásos – mondta Noé Krisztina. – Büdös zsidó, takarodj, lógni fogsz, menj ki a Dunapartra, vedd le szépen a cipődet és hasonlók.
Noé Krisztina úgy gondolja, nem hátrál meg, nem hajlandó félni. Vállalja a nyilvánosságot, sőt.
A rendőrség megkezdte a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

 

[popup][/popup]