Magyar Sziget: közösség elleni izgatás ügyében nyomoznak

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Magyar Nemzet pénteki száma szerint ismeretlen tettes ellen, közösség
elleni izgatás ügyében nyomoz a rendőrség az augusztusban a Magyar
Szigeten nyilvánosan elhangzott zsidózás miatt.

 

 

forrás: hirszerzo.hu

 

Közösség elleni izgatás miatt indult nyomozás a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Magyar Sziget nevű rendezvényén augusztusban elhangzott gyűlölködő kijelentések miatt – írta pénteki számában a Magyar Nemzet. A lapot a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta, hogy egyelőre ismeretlen elkövető ellen folytatnak eljárást szoros ügyészi felügyelet mellett.

A Magyar Nemzet emlékeztetett arra, hogy az ügyben több feljelentés érkezett a Legfőbb Ügyészséghez, sőt a Terrorelhárító Központ is vizsgálta Toroczkai Lászlónak, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökének, a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselőjének, valamint Tyirityán Zsoltnak, a Betyársereg vezetőjének a kijelentéseit.

Az idén 11. alkalommal megrendezett Magyar Sziget fesztiválon Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője többek között azt a kérdést tette fel, hogy “bennünk lesz-e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?”. Kijelentette: “el kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszínt lát”.

A Jobbik a hvg.hu megkeresésére az eset napvilágra kerülésekor nem nyilatkozott arról, szövetségesének tekinti-e még a Betyársereget. A jobbikos Bertha Szilvia ezután többször kijelentette, hogy a Betyársereg nem stratégiai partnere a Jobbiknak.
 

[popup][/popup]