Kadhafi a NATO

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Szirt elszigetelésének megszüntetését sürgette szerdán Moammer Kadhafi, Líbia szökésben lévő volt vezetője

 

 

forrás: MTI

 

Az ar-Rai szíriai székhelyű tv-csatornának nyilatkozva, amely rendszeresen közöl tőle üzeneteket, Kadhafi a NATO által elkövetett “bűnökről” beszélt. “Ha Szirtet elszigetelték a világtól, hogy ezeket a szörnyűségeket elkövethessék ellene, a világ kötelessége ezt az elszigeteltséget megszüntetni” – mondta a nemzetközi közösséghez intézve szavait, nemzetközi felelősséget említve. “Leírhatatlannak” nevezte azt a “terrorizmust és pusztítást”, amelyet a NATO a város körzetében véghezvisz.

A tv beszámolójából tudható, hogy az augusztus 23-án megdöntött  és azóta szökésben lévő, de változatlanul harcos szellemű volt vezető szavai egy levélben szerepelnek, amelyet az ENSZ Biztonsági Tanácsának címzett. Szirt Kadhafi szülővárosa.

A NATO brüsszeli székhelyén azt hangoztatják, hogy nem tudni, hol van Kadhafi, illetve azt, hogy az észak-atlanti szövetségnek nem is szolgál célpontul a volt líbiai vezető. A koalíciós országok több politikusa elismerte azonban, hogy a szövetség segít a felkelőknek a megbuktatott vezető üldözésében.
 

[popup][/popup]