„Isten választott népe nem a zsidó, hanem a magyar”

Írta: 168ora.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Demonstratív „istentiszteleten” tiltakozott az új egyháztörvény ellen
ifjabb Hegedűs Lóránt. A Jobbik-közeli református lelkész a zsidókat és a
Hit Gyülekezetét ostorozta, de saját egyházi vezetőinek, a parlamenti
képviselőnek és az árulóknak is üzent vasárnapi prédikációjában: Isten
tüzes ítélete, kiátkozás és feljelentés is szóba került a Hazatérés
templomában

2011. július 20.

 

forrás: 168ora.hu

 

A délelőttre meghirdetett istentisztelet „nyílt és demonstratív célja” a Hit Gyülekezete egyházként történt elismerése elleni tiltakozás volt. A Szabadság téri református templomban mintegy 70 hívő gyűlt össze, hogy meghallgassák ifjabb Hegedűs szitkokban és körmondatokban gazdag szónoklatát – írta az ATV tudósítása.

Árulások sora

– Már csak Isten könyörületére számíthatunk, anyaszentegyházunk távlattalanná vált. Ideig-óráig való távlatot sem tud hirdetni, nem képes reményt adni, mert a magát kereszténynek valló KDNP vezetője, Semjén Zsolt közölte, hogy azért volt szükség a Hit Gyülekezete egyházként történő elismerésére, mert ezt indokolja társadalmi támogatottsága, elfogadottsága. Mit mondhatnék: annak idején Barabásnak is volt társadalmi elfogadottsága, Jézusnak viszont nem volt – vágott a közepébe a Jobbik kampányrendezvényein rendszeresen szónokló ifjabb Hegedűs, majd kisvártatva kiderült: árulások sorának tudja be a hétfőn megszavazott egyházi törvényt.

A párt főideológusaként számon tartott lelkész – felesége a Jobbik parlamenti képviselője – azt állította, a törvényhozók – a KDNP és „kétharmados lilagőzös barátai” – elárulták „Isten igaz ügyét”. Az a magyarázat pedig, miszerint a Hit Gyülekezete a társadalmi támogatottsága és elfogadottsága miatt került fel az állam által elismert egyházak közé – Hegedűs szerint elképesztő megátalkodottságra vall. (Az ilyen kereszténységre egyébként Isten tüzes ítélete jön – tette hozzá ifjabb Hegedűs.)

Bankárkaszt és árnyékszék

A lelkész úgy tudja, a törvény hátterében „a bankárkaszt cionista gyökerű hatalomtechnikája” áll, ami „a szabadkőművesség csimborasszója”. Ifjabb Hegedűs ezután ismét – de nem utoljára – leszedte a keresztvizet a kereszténydemokratákról: szerinte „a KDNP egy árnyék kormánypárt, amit pedig képviselnek, az az árnyékszékbe való”.

A politikusokat magukat persze nem kívánja az árnyékszékben látni, hanem imádkozik értük. „De mielőtt értük imádkoznánk, imádkozzunk azért, hogy a Mindenható tüze sújtson le azokra, akik ezt az árulást elkövették” – fokozta a vasárnapi szentlecke hangulatát ifjabb Hegedűs, aki a politikusok, a zsidók, a hitesek mellett – vagy talán ezeknél is inkább – a történelmi egyházak vezetőit kárhoztatta az új törvény miatt – írta az ATV portálja.

A lelkész szerint ugyanis az egyházvezetőknek meg kellett volna szólalniuk, hogy megakadályozzák „a hites őrjöngő cionista szekta” elismerését. Aki nem szólalt meg a „cionista ukáz” végrehajtása ellen, az hamis próféta, szögezte le a lelkész.

A nyilvános kiátkozástól Viktor király sem ment meg

– Mi lesz a folytatás? Ökumenikus imahét a Mazsihisz magyargyűlölő papjaival? És ott lesz Németh Sándor is? – sorjáztak a vészjósló kérdések az ifjabbik Hegedűsből. Ha így történne, Hegedűsék „az egyetemes papság rendje szerint nyilvánosan fogják kiátkozni az egyházból azok az az egyházi vezetőket, akik Németh Sándorral leülnek tárgyalni, függetlenül attól, hogy ott lesz-e Viktor király vagy az egyházügyi államtitkár” – osztotta meg az akcióterv részleteit a lelkész.

Ifjabb Hegedűs egyébként több református lelkészről tud, akik megszavazták a törvényt: Balog Zoltán, Szászfalvi László, Hörcsik Richárd, ráadásul Balog felszólalásával még meg is védte „az aljas törvényt”. Összekacsintva „az ördögi megszállottságú Lázárral, aki nem bírja elviselni a zsidózást a parlamentben” – utalt vissza eszmetársa, a jobbikos Novák Előd minősíthetetlen felszólalására és az azt visszautasító Lázár János-felszólalásra ifjabb Hegedűs, majd kijelentette: ők viszont Lázárt nem bírják elviselni, valamint Lázár „mocskos magyarellenes indulatát” és azt, hogy „a magyar érdek mindig az utolsó.” Ennél a résznél érezhetően elragadták az indulatok ifjabb Hegedűst.

Mammon, pénz, hatalom

A lelkész a továbbiakban válogatott szitkokkal illette a „cionista” Hit Gyülekezetét és „a zsidókat, akik – tisztelet a kivételnek – kollektíve a Mammon, a pénz és a hatalom istene kiválasztottjaként viselkednek.” Persze, tette hozzá, ez nem azt jelenti, hogy más nép nem viselkedik hasonlóképpen: „Többek között a mi népünk is, de hát ott van a cionista szabadkőműves hatalomtechnika, mely rávesz bennünket erre”. A lelkipásztor ezután az akcióterv újabb részletéről felbillentve a fátylat missziós évet hirdetett, hogy minden igaz magyar hívő emberben tudatosodjon: „Isten választott népe nem a zsidó, hanem a magyar”.

Ifjabb Hegedűs szerint nagy a baj. Konkrétabban: „átokfajzatok vannak rajtunk politikusként, egyházi vezetőként, tisztségviselőként”. A tisztulási folyamat nyitányaként ezért a lelkész azt javasolta híveinek, hogy „kollektíve tegyünk feljelentést azon lelkészi végzettségű országgyűlési képviselők ellen, akik történelmi keresztény egyházak papjaiként hajlandóak voltak kiállni a destruktív szekta mellett.” Persze, tette hozzá ifjabb Hegedűs, a maga részéről nem ellenük, hanem értük haragszik. De, ha nem kapnak fenyítéket – a történelmi egyházak nevezett papjai és vezetői -, az istentelenség útján maradnak. „Az egyházfegyelmet gyakorolni kell, mert neveli és jó irányba tereli a megtévedetteket” – jelentette ki a lelkész, majd néhány templomi énekkel véget ért az összejövetel.
 

[popup][/popup]