Zsidóviccet mesélt Berlusconi, a Vatikán megfeddte

Írta: ATV - Rovat: Hírek - lapszemle

A Vatikán és az olaszországi zsidó szervezetek is felháborodtak amiatt, hogy Silvio Berlusconi egy zsidókról szóló viccet mesélt el a háza előtt összegyűlt fiataloknak. Az esetről videófelvétel is készült, amelyet a La Repubblica című lap feltett honlapjára.
 

“Egy miniszterelnök nem mondhat ilyet”   

 

A felvételen hallatszik, amint az olasz miniszterelnök elmeséli a zsidó családról szóló viccet, akik tetemes pénzért cserébe bújtattak egy zsidót, akivel nem közölték, hogy a háborúnak vége.

A lapnak a Vatikán nevében nyilatkozó Velasio De Paolis érsek felszólította Berlusconit, hogy kérjen bocsánatot az olaszoktól, és mindenekelőtt a hívektől. A főpap szerint a miniszterelnök nem akárki, tudnia kell, hogy megnyilvánulásai nem maradnak észrevétlenek, és azok “helyrehozhatatlan károkat” okozhatnak. A vatikáni napilap az Osservatore romano is “rémisztőnek” nevezte Berlusconi megnyilvánulását. Az olasz kormányfő egyébként nem először mond zsidókat sértő vicceket, legutóbb szeptember közepén egy fiatalok előtt tartott beszélgetésen mesélt el egyet.
 

[popup][/popup]