Véget ért az iPad-tilalom

Írta: Terminal.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Két hete írtuk meg, hogy az izraeli távközlési minisztérium megtiltotta az iPadek importját. A vámtisztek külön utasítást kapta arra vonatkozólag, ha „magánimporttal” találják szembe magukat: az Apple masináját bőröndben hazahozó izraeliektől (és mindenki mástól is) el kell kobozni. A rendeletet megsértőket pedig pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a szabályozás.

Már nem kobozzák el az Apple táblagépeit

 

„Az iPad napjainkban kizárólag az Egyesült Államokban kerül terjesztésre, a vezetékmentes jelszintek az amerikai standardoknak felelnek meg. Az izraeli Wi-Fi szabályzás az európai normákkal egyezően – és az amerikaitól eltérően – lehetővé teszi az alacsonyabb energiájú wireless adattovábbítást. A használt jelszintek különbözősége miatt került betiltásra az iPad Izraelben.” – nyilatkozott a távközlési minisztérium egyik szakértője a Haaretz-nek.

Na jó, jöhet!

Két héttel a tiltás kezdete után végül feloldották a behozatali tilalmat. Moshe Kakhlon, az ország távközlési minisztere maga döntött a korlátozás megszüntetéséről, miután véget ért az Apple termékének alapos technikai elemzése. Ezzel lehetővé vált személyenként egy iPad behozatala a zsidó állam lakosainak, illetve a korábban elkobzott masinákat is visszajuttatják tulajdonosaik számára.
 

[popup][/popup]