Durva zsidózó falfeliratok húsvétkor

Írta: 168óra - Rovat: Hírek - lapszemle

Hétfőre virradóan a XI. kerület Brassó úton több helyen zsidózó graffitik jelentek meg, amelyet több arra járó is jelentett a rendőrségnek – írja az index.hu. A mocskolódó feliratokat a bejelentők a barátaikkal és a környéken lakókkal azonnal lefestették. Az eset megtörténtét a BRFK sajtóügyeletese is megerősítette a portálnak.
 

 

“Húsvétozni indultunk a családdal, amikor észrevettem a feliratokat (“a holokausztot a zsidók csinálták”; “jude free zone”; “zsidócsillag=666″), melyek közül az egyik egy trafóházon, kettő magánházak kerítésén, egy pedig egy játszótér kerítésén és közvetlen közelében voltak.” – írta az Index egyik olvasója, aki kihívta a rendőrséget, és részt vett a feliratok eltüntetésében.

A környék is megmozdult: az egyik utcaszomszéd festéket hozott, a másik ecsetet, az egyik érintett ház tulajdonosa pedig jelezte, hogy a biztonsági kamerájuk felvételeit megnézik, és átadják a rendőrségnek – írta az olvasó.

A BRFK sajtóügyeletese a portál ama kérdésére, hogy vizsgálják-e a felvételeket, annyit mondott, hogy vizsgálják az eset körülményeit, bővebb tájékoztatás kedden várható.

 

[popup][/popup]