A Jobbik győzelme esetén megszünteti a TV2 és az RTL Klub televíziókat

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmados győzelmét – jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke szombaton este egy veszprémi nagygyűlésen.

Vona: A Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmados győzelmét

 

2010. március 21. / Index

 

Azt hallani ugyanis, hogy a Jobbik veszélyezteti a Fidesz kétharmados győzelmét, holott ez éppen fordítva van, fogalmazott a Jobbik vezére.

A Veszprém Arénában csaknem ezer ember tapsviharral fogadta a Jobbik-elnök közlését, miként azt is, hogy ha megnyerik a választást, megszüntetik a TV2 és az RTL Klub televíziókat.

Vona Gábor szerint az országot csak tudatosan, készakarva lehetett ennyire szétverni, és ezt nem a magyar emberek tették, hanem a politikusok. Mint mondta: a politikusok azért “reszketnek tőlünk ennyire”, mert tudják jól, hogy a radikális változás rajtuk fog kezdődni.

Ha van párt, amelynek nem fog megremegni a térde, ha “Draskovicsot, Szilvássyt, meg a többieket be kell zárni a börtönbe, azok mi vagyunk” – jelentette ki a Jobbik elnöke.

Szerinte ha a Fidesz nyerné meg a választásokat, akkor sem lesz jobb. “Pintér Sándor lesz állítólag a Fidesz belügyminiszter-jelöltje, s állítólag az övé lesz nem csak az összes rendvédelmi fegyveres testület, hanem a titkosszolgálatok is, s övé lesz az APEH” – mondta.

Akinek mindez a kezében van, bárkit “el tud tüntetni” – fogalmazott, megjegyezve: a Fidesznek a legfontosabb célja az lesz, hogy a Magyar Gárdát, a Jobbikot eltüntesse. “A Fidesz bennünket ellenségnek tart, az összes lakossági fórumukon már csak arról beszélnek, hogy miért kell a Jobbikot eltaposni”.

A Jobbik programjáról szólva kiemelte: a számonkérés “csak félmunka”, ugyanis olyan törvényeket kell hozni, hogy “a jövőben a politika ne válhasson még egyszer a társadalom ellenségévé”. El kell törölni a képviselők mentelmi jogát, törvénybe iktatni a visszahívhatóságukat, eltörölni a végkielégítésüket, nyilvánosságra kell hozni az ügynöklistákat, a nemzeti vagyont pedig alkotmányos védelem alá kell helyezni – tette hozzá.

Vona Gábor szavait nagy taps, éljenzés fogadta. A pártelnök szerint a multinacionális tőkét “meg kell rostálni”, a meglévő hiteleket “újra kell tárgyalni”, s a magyarokon már nincs mit tovább szorítani; adót kell csökkenteni és munkahelyeket teremteni.

A Jobbik elnöke kijelentette: “aki nem akar dolgozni, bár tudna, az ne egyék”. Szerinte a “cigány kisebbség egy jelentős része – tisztelet a kivételnek – életvitelszerűen rendezkedett be arra, hogy szociális segélyekből éljen, és esze ágában sincs dolgozni”. A Jobbik minden erővel támogatni fogja a tisztességes gyermekvállalást, de “nem fogja támogatni a megélhetési gyermekgyártást” – mondta.

A nagygyűlésen bemutatkoztak a Jobbik Veszprém megyei képviselőjelöltjei: Ajkán Ferenczi Gábor tanár, Balatonfüreden Kepli Lajos mérnök, Pápán Erőss Bulcsú tanár, Tapolcán Dobó Zoltán közgazdász, Várpalotán Szabó Richárd agrármérnök, Veszprémben pedig Kovács Rajmund középvezető és Forgó Gyula üzemmérnök indul a választásokon.

[popup][/popup]