Ismét rakétát lőttek ki a radikális palesztinok

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Palesztin kórházi források szerint a fiút mellbe lőtték, az izraeli hadsereg viszont azt állítja, csak gumilövedéket használtak.
 

Meghalt egy palesztin tüntető a megszállt területen

2010. március 21. / Híradó    

 

Életét vesztette egy fiatal palesztin tüntető szombaton a megszállt palesztin területen, Náblusz közelében, ahol a tiltakozók izraeli katonákkal csaptak össze.

Palesztin kórházi tájékoztatás szerint a fiút mellbe lőtték, izraeli katonai források viszont azt állítják, hogy nem használtak éles lőszert, csak a tömegoszlatáskor szokásos gumilövedékeket és könnygázt. A tüntetők kövekkel dobálták a katonákat, akik az útjukat állták, amikor egy zsidó telep felé közeledtek. Egy másik tüntető súlyosan megsérült.

Összecsapásokat jelentettek a kelet-jeruzsálemi Sufat palesztin menekülttáborból is, ahol napok óta nagy a feszültség az arab városrész zsidó telepeinek bővítése miatt.

Szombaton ismét rakétát lőttek ki a radikális palesztinok kezén lévő Gázai övezetből Izraelre. Ez volt szerda óta a hatodik ilyen lövedék. Most sem áldozatot nem szedett, sem károkat nem okozott, de pénteken egy másik rakéta végzett egy thaiföldi mezőgazdasági vendégmunkással. Válaszul az izraeli légierő péntek este támadást intézett a gázai repülőtér ellen, s az akcióban palesztin források szerint legalább 11 ember megsebesült.
 

[popup][/popup]