„Polgármester úr, meg fogsz dögleni!” – begurultak a gumikalapácsosra

Írta: ATV - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy hónapja a Hetek című lapnak Molnár Oszkár úgy nyilatkozott, addig csak egyetlen, elhanyagolható fenyegetést kapott országos botrányt kiváltó mondatai miatt. „Az egyik településen ordibáltak, öklüket rázták felém, kiabálták, hogy meg fogsz dögleni, de ezeket nem kell komolyan venni” – mondta el korábban Edelény polgármestere.
 

Az edeleny.hu-ra érkezett a fenyegetés

 

 

Tegnap viszont feljelentést tett az edelényi rendőrkapitányságon, mivel életveszélyesen megfenyegették. A fideszes országgyűlési képviselőt még egy, október 10-én érkezett elektronikus levélben, az edelényi honlapon található panaszládán keresztül fenyegették meg.

A fenyegető szó szerint azt írta: “Polgármester úr, meg fogsz dögleni, te fasiszta szemét, fideszes barom!” A feladó ugyan nevet és lakóhelyet is beírt a megfelelő helyre, ám a megadott telefon körzetszáma már nem felel meg a megadott településnek. Molnár Oszkár feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozás akár sikeres is lehet, mert a honlap levelező rendszere rögzítette a beíró számítógépének IP-címét, mondta el a Független Hírügynökségnek Baranyi Ferenc, a polgármesteri kabinet munkatársa.

Molnár Oszkárnak az elmúlt hetekben több nyilatkozata is napvilágot látott, amelyekben a cigányok által többségben lakott településeken magzatukat szándékosan károsító terhes nőkről, az országot jelenlegi csődhelyzetébe vitt vezetők számonkéréséről és a globális zsidó nagytőke terjeszkedéséről szólt. Az egyik nyilvánosságra került felvételen a következő hallható: „Az nyílt titok, hogy a kör­nyező, többségében cigányok által lakott településeken, Lakon, Szendrőládon a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni. Vagy a terhesség ideje alatt, ez új információ, utánajártam, és igaz, gumikalapáccsal veri a terhes nő a hasát azért, hogy nyomorék gyereket szüljön”.

Másik nyilatkozata úgy szólt, „Nacionalista vagyok, szeretem a hazámat, szeretem a magyar embereket és előtérbe helyezem a magyar érdekeket a zsidó nagytőkével szemben, amely be akarja kebelezni az egész világot.”

Baranyi Ferenc azt mondta, a polgármester ez idáig főleg őt támogató, biztató tartalmú telefonhívásokat és leveleket kapott, egy-két esetben tájékoztatták a hívók, vagy az írók egyet nem értésükről.

A most történt eset a kabinetiroda munkatársa szerint a polgármestert nem félemlítette meg, továbbra is fenntartja “a magyar társadalom érdekeinek védelmében tett kijelentéseit”, fogalmazott Baranyi Ferenc.

Mint hétfőn kiderült, Molnárt a zsidó nagytőkére vonatkozó nyilatkozata miatt nem zárják ki sem a Fideszből, sem a parlamenti frakcióból. A képviselő hétfőn beszélt Navracsics Tibor frakcióvezetővel és ezután mondta azt, hogy semmilyen retorzió nem lesz vele szemben. A találkozó után a párt közleményében hangsúlyozta: Molnár Oszkár „mint ahogyan eddig is, a munkája és nem származása alapján ítél meg minden embert”.

Orbán Viktor az esettel kapcsolatban azt mondta, először megvárja, mit mondanak az edelényiek és a környékbeliek Molnár Oszkár képviselőjelöltségéről, és ezután alakítja ki a saját álláspontját. „Azt én nem hiszem, az Oszit én ismerem” – reagált a Fidesz elnöke arra kérdése, hogy a polgármester valóban antiszemita kijelentéseket tett-e.
 

[popup][/popup]