1656 fertőzött Izraelben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Izraelben 71 029 ember van karanténban, Magyarországon – e sorok írásakor – 92

A fertőzés következtében elhunytak száma Izraelben egy, Magyarországon kilenc.

Az elmúlt 24 órában Izraelben 3743 tesztet hajtottak végre. Magyarországon eddig összesen 6113-at. 

Képünk illusztráció

Közülük 31 súlyos, 47 közepesen súlyos állapotban van. A felgyógyultak száma 49.

A fertőzött katonák száma 25.

Jelenleg 71 029 ember van karanténban, 773 közül mától kezdve.

Az elmúlt 24 órában 3743 tesztet hajtottak végre.

A vírusnak Izraelben eddig egy halálos áldozata van. A 88 éves Arije Even péntek éjszaka hunyt el.

A kormány elkészítette a koronavírus kezelésére szolgáló új, szigorúbb társadalmi érintkezésre vonatkozó intézkedési tervezetét, amit az egészségügyi és jogi tisztviselők vizsgálnak. Az ügyet tárgyaló kabinet ülésére ma kerül sor.

Motti Cohen, megbízott rendőrfőkapitány vasárnap jóváhagyta a speciális rendőri intézkedések elindításáról szóló rendeletet, mely teljes zárlat alá vonás végrehajtását takarja, ha a politikai vezetés úgy dönt, hogy elrendeli, a koronavírus megfékezése érdekében.

Hétfő este 17:00 és 21 óra között a Magen David Adom és az Egészségügyi Minisztérium által működtetett három új autós tesztelő központ elindította kísérleti programját a feltételezett koronavírusos betegek tesztelésére.

Az egyik vizsgálati központ a jeruzsálemi Teddy Stadion parkolójában; a második a hafai Nemzetközi Kongresszusi Központ parkolójában, a harmadik pedig a beersevai Beduin piacon található.

A kísérlet részeként mintákat vesznek az otthoni karanténban lévő emberek százaitól, akik tüneteket észlelnek, és akiket a Magen David Adom arra utasított, hogy látogassanak el az egyik központba.

Keddtől kezdve a “test and drive” tesztelő központok kibővítik tevékenységi köreiket.

Az állami számvevő hétfőn közzétett jelentése szerint Izrael egészségügyi rendszere nincs felkészülve egy világjárvány kitörésére. A héber média szerint a riport novemberben nagyjából már elkészült, még mielőtt a koronavírus megjelent Kínában és végül a világ többi részén.

ujkelet.live/Szombat

Címkék:Izrael, koronavírus, Magyarország

[popup][/popup]