Lopásért elítélték – lemondott a Mazsihisz alelnöke

Írta: Nol - Rovat: Hírek - lapszemle

Lemondott posztjáról Krausz István, a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) Pécsett élő alelnöke. Krausz azért távozott posztjáról, mert a bíróság lopásért elítélte.
 

 

A Baranya Megyei Bíróság szóvivőjétől megtudtuk: a bűncselekmény augusztus 6-án, az egyik pécsi benzinkútnál történt. Egy vásárló a pulton felejtette pénztárcáját, s azt valaki elemelte. A károsult feljelentését követően a rendőrség végignézte a töltőállomás kameráinak felvételeit, s azokból kiderült, hogy a pénztárcát – amelyben 1676 euró volt – Krausz István vitte el. A rendőrségen a lopással gyanúsított férfi a bűncselekményt elismerte, a pénztárcát és tartalmát visszaszolgáltatta. A Pécsi Városi Bíróság gyorsított eljárással augusztus 19-én hozott ítéletet az ügyben: Krauszt egy évre próbára bocsátották.

Megkerestük Krausz Istvánt, aki nem cáfolta a hírt, de nem kívánt nyilatkozni az ügyről. Krausz évek óta a pécsi zsidó hitközség elnöke, s egyben a Mazsihisz alelnöke. A pécsi hitközség vezetése – informálisan – már értesült az esetről, ám mint az elöljáróság egyik tagjától megtudtuk, Krausz eddig nem tájékoztatta őket az ítéletről. Az előljáróságot megdöbbentette a hír, és azt várják, hogy Krausz István nyújtsa be lemondását.

A Mazsihisz alelnöki posztjáról viszont már távozott Krausz István. Feldmájer Péter, a szövetség elnöke szerint Krausz a múlt héten levélben mondott le posztjáról.

 

[popup][/popup]