Kész a háborúra Irán!

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Irán felkészült arra, hogy megvédje magát egy katonai támadással szemben – jelentette ki az iráni atomenergia-ügyi hivatal vezetője Bécsben, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) közgyűlésének hétfői ülésnapján.
 

Megvédi magát az ország

2008. szeptember 14. / Népszava Online  

 

“Folyamatosan fenyegetés éri az iráni nukleáris létesítményeket” – állította Ali Akbar Szalehi a rendes éves közgyűlés előtt mondott beszédében.

Ez a fenyegetés azonban – tette hozzá – csak erősíti Irán eltökéltségét, hogy megvédje magát. Irán felkészült a védelemre polgári védelmi és átfogó katonai védelem tekintetében egyaránt – hangoztatta Szalehi.

Az Egyesült Államok és Izrael egyaránt utalt arra korábban, hogy végső eszközként az iráni nukleáris létesítményekre mérendő csapást sem zárják ki abban az esetben, ha Irán nem működik együtt maradéktalanul a NAÜ-vel.

A vitatott jellegű iráni atomprogrammal kapcsolatos, félbeszakadt nemzetközi tárgyalásokra utalva Szalehi ismét leszögezte, hogy a teheráni álláspont szerint a viták megoldásának eszköze csak az előfeltételek nélküli tárgyalás lehet.

Irán a múlt héten terjesztett elő egy javaslatcsomagot, amelyben értésre adta, hogy kész tárgyalni a nukleáris leszereléséről és más nemzetközi ügyekről, saját nukleáris programjára azonban nem tért ki benne.
 

[popup][/popup]