Vizsgálja a neonáci tábor létét az NNI

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Ellenőrzi a Győr-Moson-Sopron megyei nácitábor valóságtartalmát a Nemzeti Nyomozó Iroda. az NNI szóvivője közölte, hogy eddig a táborral kapcsolatban nem kaptak bejelentést.

 

A köztévé Híradójának tegnapi információi szerint Bőny külterületén működött az a fegyveres hungarista kiképzőtábor, ahol júliusban német neonácik is gyakorlatoztak.

Az MTV képeinek tanúsága szerint még mindig ki van függesztve a házirend, amely szerint a tábor területére melegek, zsidók és cigányok nem léphetnek be.

A Magyarországi Munkáspárt 2006 szombaton nyílt levélben kérte Bajnai Gordon miniszterelnöktől, indítson vizsgálatot a német neonácik júliusban tartott magyarországi kiképzése ügyében.

A Vajnai Attila elnökhelyettes által küldött levélben az áll, hogy a Junge Welt német újságból tudomásukra jutott: a német neonácik júliusban a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai táborában közelharc- és fegyveres kiképzést kaptak.

A Junge Welt Cél a megsemmisítés című írásában a nemzetközi “baráti kört” ismertetve kitért arra, hogy e csoportok egyik internetes oldalán június végén figyelemfelhívó előzetes jelent meg a militáns Magyar Nemzeti Arcvonal félkatonai táborában július 10-e és 14-e között sorra kerülő kiképzésről.

A Magyar Nemzeti Arcvonal a kilencvenes évek végén bukkant fel a magyar sajtóban: 1997-ben ez a szervezet tartotta az első megemlékezést Budapesten arról, hogy 1945. február 11-én a több tízezer német és magyar katona tört ki a Vörös Hadsereg által bekerített Budai Várból.
 

[popup][/popup]