16 hónaposan súlyosan megsérült, 18 évesen elit egységhez csatlakozott

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy 18 éves izraeli, aki csecsemőként súlyosan megsebesült egy gázai rakétatámadásban, csatlakozott az izraeli hadsereg egyik legrégibb és legrangosabb elit egységéhez.

Képünk illusztráció

A Sajetet 13 újonca 2002-ben 16 hónapos korában 147 repesz okozta sérülést szenvedett, amikor egy Gázából Szderotra kilőtt Kasszám-rakéta a hátsó udvarukban robbant fel.

„Egyszerűen úgy döntöttem, hogy meg tudom csinálni,” mondta a felépüléstől a döntésig, hogy csatlakozik a Sajetet 13-hoz vezető útról “S”. „Remélem, hogy példám inspirációként szolgál a szderoti fiataloknak, hogy a történtek ellenére felülkerekedhetünk és valóra válthatjuk az álmainkat,” idézte a szavait az Ynet kedden.

„Időnként álmomban kiabálásokat vagy mentő szirénákat hallok, felbolydulást, mint egy filmben. Ezt leszámítva nem emlékszem semmire.”

A világ kegjobbjai között számon tartott Sajetet 13 egy tengeri kommandós egység, ami a tengeren, a szárazföldön és a levegőben, különböző merész és különleges tevékenységeket hajt végre.

Az egység különféle operatív tevékenységeket folytat, beleértve az ellenség tengeri infrastruktúrájának stratégiai megkárosítását, valamint az ellenség műveleteit feltáró magas színvonalú hírszerzési információgyűjtést.

A egységben való szolgálat ötvözi a gyalogos kiképzést a tengeri háborúval, búvárkodással és a speciális hajók üzemeltetésével.

A Sajetet 13 harci csapatok kiképzése hosszú és átfogó folyamat, mert különböző képességeket kell elsajátítaniuk és kiképzéseken kell részt venniük, hogy teljesíthessék küldetésüket. A harcosok többek között gyalogsági harcokra, terrorizmus elleni küzdelemre és gerillaháborúra, ejtőernyős műveletekre és haditengerészeti támadásokra szakosodtak.

ujkelet.live

[popup][/popup]