Fegyveres felkelést hirdettek a radikálisok: „Áldozatok lesznek”

Írta: ATV - Rovat: Hírek - lapszemle

Orbán Tel-Avivból kap parancsokat, háborús helyzetben a víz a legfontosabb – Posta Imre előadást tartott.

 

Közelebbről meg nem határozott fegyveres ellenállásra készül Posta Imre. A szélsőséges kijelentéseiről ismert – a Köztársasági Őrezredtől elbocsátott – egykori katonai pszichológus erről a Magyarok Szövetsége szűk körű rendezvényén beszélt a hétvégén. Kijelentette: „mindenképpen ki kéne pattintani ezt a háborús történetet, mert a háború mindenre gyógyír lehet”.

Víz, az kell

Már maga a helyszín, Nyíregyháza-Ilonatanya egyik volt TSZ-pincéje is megihleti az előadót. Mint mondja, fel kell deríteni az óvóhelyeket, hogy amennyiben „menni kell”, akkor legyen hova, hogy újra tudjuk szervezni, és meg tudjuk védeni magunkat”. Posta Imre – talán katonai múltjának köszönhetően – előszeretettel használ erőteljes háborús képeket, hogy negyven fős hallgatóságát (ülőalkalmatosságról mindenki maga gondoskodott) feltüzelje. „Az élelem nem is fontos, sokáig bírjuk nélküle, csak a gyerekeknek kell. Meg a víz a fontos, azért jönnek ide a zsidók is” – magyarázza az előadó, aki beszédében többször is utal egy közelebbről meg nem nevezett fegyveres eseményre.

„Fegyverrel kell megvédenünk magunkat” – hangsúlyozza. Csapongva beszél, de a fegyverek mellett állandóan visszatérő motívum a zsidóság, a cigányság és a „maffia kormány”. Persze az előadó magáról is ejt néhány szót. Megtudhatjuk például, hogy médiatörténelmet írt, amikor a Budapest TV-n egyórás nyílt interjúban sikerült elmondania a zsidó betelepülés elméletét.

Hozzáteszi: ő nem politizál, szakmája az igazság keresése és kimondása, és azt is elárulja, hogy a hazai radikálisok között neki az a szerepe, hogy az egyes sejteket összefogja. Posta a rendezvényen a Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet pólóját viseli. A szervezet – amely a Jobbikkal kötött együttműködési szerződést – szerinte azt teszi, amit egy szakszervezetnek tennie kell, „amitől reszketnek”.

A Jobbik elsodortathat, a Fidesz nem az, aminek látszik

A szónok szerint maffiakormány van Magyarországon, és a keresztapák természetéhez híven nem akarják átadni a hatalmukat. Nem kíméli a Fideszt sem, ahol szerinte Orbán Viktor – aki egyébként Tel-Avivból kapja a parancsokat – egyből megszabadul azoktól, akik kritizálni merik. Sőt, veszélyben érzi a Jobbikot is: ha a mostani eufóriában nem áll arra az oldalra, ahova állnia kell, akkor elsodortatik. Sokat sejtetően elmondja, hogy megkereste egy fideszes parlamenti képviselő, aki önkormányzati vezető is egyben, és elárulta: többedmagával rájöttek, hogy a párt vezérkara nem az, aminek látszik. Ezért – Posta állítása szerint – új pártot alapítanak, és már a bíróságon van a bejegyzés. Hangsúlyozza: ha ősszel nem történnek lényegi változások, akkor visszafordíthatatlan pályára kerül az ország, és megállíthatatlan lesz a zuhanás.

Posta úgy véli, most történelmet ír az ország, és „ősszel dől el, hogy képesek vagyunk-e talpra állni”. „Áldozatok valószínűleg lesznek így is, úgy is. (…) Egy radikális világban mit vársz babám, hogy a házadba menjenek és ott öljenek meg, vagy az utca végén összefogva meg tudjátok magatokat védeni?” – fogalmaz ismét konkrétumok nélkül.

Végül a mozgósításról beszél: „Nagyon sok embert meg kell szólítani, el kell rángatni, hogy lényeges dolgokról beszéljetek, és ekkor következik az a lépés, hogy ha vannak egyes harcosok, akkor azok álljanak egységgé össze”. Ennél a pontnál egy néző bekiált: az most következik! Posta Imre pedig úgy reagál: „nagyon sok dolgunk van, mondtam, hogy nagyon sok dolgunk van!”

[popup][/popup]