Ami mindenki számára fogyasztható…

Írta: kulturpont.hu  - Rovat: Hírek - lapszemle

Hatalmas zenei örömünnepet tart a két világzenét és internatív világrockot felölelő zenekar augusztus 20-án – Az izgalmasnak ígérkező muzsikus vircsaftot vizuál-tűzijáték is kíséri a háttérben!

Örömünnep vizuál-tűzijátékkal – a Vodku és a Paganza zenekarral 

 

Az izgalmasnak ígérkező muzsikus vircsaftot vizuál-tűzijáték is kíséri a háttérben!

A Vodku világzenei dallamokat dolgoz fel modern, táncos-rockos formában, a Paganza pedig merít ezekből a motívumokból, és saját szerzeményekbe építi bele.

A Vodku zenekar célja, hogy hangulatosan, mindenki számára fogyaszthatóan, mégis igényesen játssza a zeneileg igen kevert műfajű odesszai és közép-kelet-európai dalokat.

Zenéjükben a meghatározó zsidó zenei motívumok, valamint a hagyományos orosz dallamlejtés és többszólamú éneklés mellett felbukkannak a szving, a dixieland, a balkáni és a magyar népzene elemei, jó hangulatot teremtve ezzel.

Vannak motívumkincsek meg törött dallamok. Lángos dióhéjban.

A Paganza egy internatív világrocktrió (és ez nem elírás), aminek egyedi hangja, lendületes előadása, anyanyelvi szintű, közép-európai rock zenéje életmentő vérátömlesztés a hazai könnyűzenei életnek.

A Paganza progresszív rock&n roll triók hangzását (pl.: The Cream, Police, Jimi Hendrix Experience esetleg a régi Kispál és a Borz) ötvözi a Kárpát-medencei népzenével.

Mindezt saját hangulatfestő dalokkal, könnyed, felszabadult, minőségi hangszeres játékkal teszi.

 

[popup][/popup]