Tekerj a tóra! – új nyári fesztivál Bánkon

Írta: Kultúra.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Koncertek és DJ-szettek mellett kiállítások és beszélgetések is várják a résztvevőket a “Tekerj a tóra!” új, háromnapos nyári fesztiválon Bánkon augusztus 6-tól 8-ig.
 

 

A szervezők nem tömegrendezvényként, nem is egy “rétegkultúra beltenyészete-ként” hanem sok karakteres szubkultúra dinamikus találkozási pontjaként álmodták meg a Bánki tó Fesztivált, amelyet a sokféleség, a kulturális és természeti környezet iránti tisztelet örömünnepének szánnak,  fesztelen, inspiratív keretek között.
 
A programkínálatban többirányú nyitottság tükröződik. A koncertek és DJ-szettek mellett kiállítások és beszélgetések is várják a résztvevőket, melyek a másság, a sokféleség, a különbözés tematikája köré csoportosulnak, különböző irányból közelítve ezt a szerteágazó kérdéskört.
 

A fesztiválon zsidó és roma vonatkozású programokkal várják az érdeklődőket. Megtudhatják mi az a Tóra, mi az a Talmud, illetve rövid kora-keresztény szövegen keresztül ismerhetjük meg a zsidóság és kereszténység kettéválásának folyamatát.

A civil fesztivál szervezőinek nagy része önkéntes, és számos civil szervezet vesz részt a szervezésben és kerekasztal-beszélgetéseken.
 
A szervezők a faluban minimálisra kívánják csökkenteni az autóforgalmat, ezért a falu szélén parkolót biztosítanak és a közlekedés megkönnyítése érdekében kerékpárbérlési lehetőségeket ajánlanak, ezzel is csökkentve a nagyobb rendezvénnyel potenciálisan együtt járó környezetszennyezést.
 

[popup][/popup]