1400 gyereklánnyal erőszakoskodtak egy brit városban

Írta: Láng Balázs / origo.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Nem akartak rasszistának tűnni, ezért nem jelezték a dél-yorkshire-i Rotherhamban történt brutális szexuális visszaéléseket a szociális munkások.

girl-head-hands keirsten marie Flickr ibtimescouk

A kép illusztráció (fotó: Keirsten Marie, Flickr, forrás: ibtimes.co.uk)

Tizenhat év alatt nem kevesebb, mint 1400 gyereklányt bántalmaztak a többségében pakisztáni elkövetők. A kiskorúak között több 11-12 éves lány is volt – írja a The Guardian.

Az 1997 és 2013 közötti zaklatások mintegy harmada volt ismert a szociális dolgozók előtt, mégsem tettek feljelentést. Egy most nyilvánosságra hozott tanulmány egyszerre marasztalja el a segélyszervezetek aktivistáit, a rendőrséget és a városi tanácsot, amelynek elnöke azonnali hatállyal távozott is posztjáról.

Nem véletlen a gyors lemondás. 2002–2006 között ugyanis három feljelentés érkezett a helyi tanácshoz, de a helyhatóság egyszerűen nem hitte el a bennük foglaltakat, ezért nem indított eljárást – írja a Daily Mail.

Fortélyos félelem

Pedig az elkövetők egészen bestiális eszközökkel érték el céljaikat. Bevett gyakorlat volt, hogy a megfélemlített kiskorúakat benzinnel locsolták le, és azzal fenyegették őket, hogy lángra lobbantják a folyadékot. A társaik sérelmére elkövetett nemi erőszakot a tőrbe csalt gyereklányok rendszeresen végignézték.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]