140 izraeli gyermekvendég a Goldmark teremben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Mazsihisz mintegy 140 gyermeket látott vendégül szüleikkel együtt a Szövetség Síp utcai székházának Goldmark termében. A fogadáson jelen volt Jákov Hadas-Handelsman, Izrael budapesti nagykövete, dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke, dr. Frölich Róbert országos főrabbi és Mester Tamás, a BZSH elnöke, a Mazsihisz alelnöke is.

Izraeli gyerekek és szüleik a Goldmark teremben

Dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke üdvözölte és köszöntötte azokat az izraeli gyerekeket, akik kísérőikkel és szüleikkel a napokban látogattak el a Szövetség székházába.

A mintegy 140 fős csoport előzőleg megtekintette a Dohány utcai zsinagógát és a zsidó múzeumot, majd részt vett a Goldmark teremben számukra rendezett vacsorán.

Dr. Frölich Róbert országos főrabbi, a Dohány utcai zsinagóga rabbija héber nyelven mondott beszédet, amelyben többek között azt mondta: eljön az ideje annak, amikor át kell beszélni és értékelni kell, hogy mi történt a rettenetes október 7-én és azóta,  de most elsősorban arra kell koncentrálni mindannyiunknak, hogy lélekben és testben is erősek maradhassunk.

– Egy nép, egy szív! – mondta az országos főrabbi az izraeliek és a magyar zsidóság összetartozása kapcsán. Majd felidézte azt az erős izraeli szellemiséget, amelyet oly sokszor megtapasztalt a Szentföldön:

– Amikor panaszkodtam különböző problémák miatt, az izraeli vendéglátók szinte mindig azt mondták: ne aggódj, majd elmúlik!

Dr. Frölich Róbert hozzátette: habár a terrortámadás miatt sötét napokat élünk, most is azzal kell biztatnunk egymást, hogy majd elmúlik, hiszen, mint annyi minden, ez is véget ér egyszer – s lám, szavai nyomán hangos énekszó harsant: az izraeli vendégek egymást lelkesítve, közös énekléssel éltették a Zsidó Államot, mindannyiunk második hazáját. (mazsihisz.hu)

[popup][/popup]