Sisso Gályabálozik

Írta: Kultúra.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Mágikus – feminista – terrorista képregény, fokozatosan lehűtve. Artner Szilvia Sissóval beszélgetnek művéről június 2-án Szegeden. Felolvasás és Rutkai Bori prezentálta nagyvárosi sanzon is kíséri az estet.
 

 

Hogyan születik egy posztmodern képregény? Mi az a folyamat, amelynek eredményeképpen érzelmekből, vívódásokból, dühből, gondolatokból vélt és valós alkotótársakkal szépirodalmi mű születik? Artner Szilvia Sisso sokak által régóta várt, egyedülálló irányvonalú, a szerző szavaival élve “mágikus feminista” műve készültének műhelytitkaiba avatja be az érdeklődőket a 2009. évi Ünnepi Könyvhét alkalmából június 2-án, 18 órától a Szegedi Zsidó Hitközség dísztermében.
 
Az est egyfajta “offline irodalmi performansz”, méghozzá “az Űrből”. S miért Gályabál a műsor címe, és miként kerül ide az Űr? Az esten ez is kiderül. A Janicsek Péter magyar hangján elhangzó szövegeket Rutkai Bori nagyvárosi sanzonokkal támasztja alá. Artner Sisso készülő könyvéről a szerzővel a házigazda Farkas Csaba író, újságíró, a könyv szerkesztője beszélget.
 

[popup][/popup]