Lajkó Félix, kortárs festők és fotótárlat az Extremely Hungaryn

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A hegedűművész június 1-jén lép fel a New York-i Pace University Michael Schimmel művészeti központjában.
 

 

 
Lajkó Félix hegedűvirtuóz fellépésével, kortárs festők bemutatkozásával és a magyarországi zsidóság második világháború előtti életét bemutató fotótárlattal folytatódik az Extremely Hungary egész éves magyar kulturális fesztivál az Egyesült Államokban.
  
Lajkó Félix, a szerbiai születésű világzenei művész június 1-jén lép fel a New York-i Pace University Michael Schimmel művészeti központjában. A karizmatikus hegedűs – aki a folk, a dzsessz, a cigányzene és a zsidó klezmer muzsika elemeit ötvözi eredeti módon – Brasnyó Antal brácsással koncertezik a rangos River to River fesztiválon.
  
A magyar évadot szervező New York-i Magyar Kulturális Központ broadwayi termében tekintheti meg az amerikai közönség három kortárs magyar alkotó, Haász Katalin, Korodi Luca és Radák Eszter festményeit május 28. és szeptember 12. között. A képek Virág Judit galériájának gyűjteményéből érkeznek a keleti parti amerikai nagyvárosba. Haász Katalin kompozíciói geometriai tárgyak és térbeli szerkezetek dinamikáját ábrázolják, Korodi Luca természeti képekből varázsol fantasztikus tájakat, Radák Eszter absztrakt alkotásai enteriőrök alapján készültek. A festmények mellett kiállítják Louise McCagg szobrait és Sziládi Mónika fotóit is.
    
A magyarországi zsidóság 1870 és 1940 közötti mindennapjait bemutató fotótárlatnak június 2. és július 5. között a New York-i 92Y Tisch Center for the Arts művészeti központ ad otthont. A gazdag anyagot felvonultató kiállítás bemutatja a magyar zsidó élet sokszínűségét a holokauszt előtt, azokat a helyeket, ahol a zsidók a második világháborút megelőző 70 évben éltek és dolgoztak.
 

[popup][/popup]