Izraelben egy újabb influenzás beteget vizsgálnak

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Dél-Koreában öt, Izraelben egy újabb influenzás beteget vizsgálnak, mert a gyanú szerint a sertésinfluenza vírusa betegíthette meg őket – közölték szerdán hivatalos forrásból. Az öt dél-koreainál, köztük egy 15 hónapos kislánynál azután jelentkeztek a tünetek – köhögés, orrfolyás, magas láz -, hogy hazatértek Mexikóból, illetve az Egyesült Államokból. 

 

A távol-keleti országban eddig egy bizonyított sertésinfluenzás esetről tudnak; az 51 éves nőt egészségügyi karanténba helyezték, hírek szerint szépen javul az állapota. Izraelben egy újabb sertésinfluenza-gyanús esetről tettek bejelentést. A zsidó államból eddig két megerősített megbetegedésről és egy gyanús esetről érkezett hír. Legújabban egy 9 éves kisfiúról gyanítják, hogy sertésinfluenzával fertőződhetett meg. A kis beteget – aki ugyanazon a New Yorkból érkező repülőjáraton utazott, mint az eddig megerősített két izraeli sertésinfluenzás egyike – karanténba helyezték egy izraeli kórházban. A másik vizsgált beteg egy ötéves kislány.
 
Időközben Kubában bejelentették, hogy a járvány miatt helyi idő szerint csütörtök nulla órától határozatlan időre felfüggesztik a Mexikó és a szigetország közötti repülőjáratokat. A kommunista ország előző nap még azt közölte, hogy a felfüggesztés 48 órára szól.
 
 

[popup][/popup]