Kiálltak a játékosok a kizárt izraeli teniszező mellett

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Venus Williams a díjátadó ünnepségen nevezte szégyennek, hogy nem adtak vízumot az izraeli teniszezőnőnek.
 

Forrás: ATV

 

 

Venus Williams amerikai teniszsztár az Egyesült Arab Emírségekben befejeződött WTA-torna győzteseként a díjátadó ceremónián a nagyszámú közönség előtt szégyennek nevezte, hogy Shahar Peer izraeli teniszező nőnek az arab hatóságok nem adtak vízumot, és ezzel lehetetlenné tették az indulását a versenyen. A kifogás ellene az volt, hogy sorkatonai szolgálatot teljesített az izraeli hadseregben.

Ezen túl Peer 130 pontot kap a ranglistán, továbbá szabad kártyával indulhat jövőre ugyanezen a versenyen, amelyre a beutazási vízumot az Emírségnek 8 héttel korábban ki kell adnia.

A versenyen Rafael Nadal és Roger Federer a világ legjobb versenyzői sérülésre hivatkozva nem vettek részt, míg Andy Roddick nyíltan megmondta, hogy az izraeli játékos kizárása miatt nem megy ez a versenyre. Egy nyilatkozatában nagy hibának nevezte, hogy egyesek megpróbálják összekeverni a sportot a politikával.

A WTA sem hagyta szó nélkül a Emírségek eljárását, és történetében az eddigi legnagyobb pénzbírsággal sújtotta a szervezőket, akiknek 300 ezer dollár büntetést kell fizetniük, és külön 44 250 dollárt a kizárt versenyzőnek, és 7950 dollárt a párosban a tervek szerint vele induló társának is.
 

[popup][/popup]