Egy rajkai képviselő kifüstölné a zsinagógát

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

“Össze kellene tépnünk (a költségvetést), beülni az autóba és a Kossuth utcai zsinagógát kifüstölni” – hangzott el egy rajkai képviselő szájából a legutóbbi – falutévében is leadott – testületi ülésen.
 

Forrás: Népszava

 

 

“Semmit sem tesznek ma Magyarországon Heródes törvényei ellen”

Nem utasították rendre. Megkeresésünkre a polgármester azt mondta: a képviselő nem tudta magában tartani politikai meggyőződését – adja hírül a kisalfold.hu internetes portál.

Kiss Attila képviselő durva, rasszistaízű kifakadásokra ragadtatta magát. “Semmit sem tesznek ma Magyarországon Heródes törvényei ellen. Azért mondom Heródes törvényeit, mert ha olyan törvény lenne, hogy a két évnél fiatalabb csecsemőket végezzük ki, tízmillió magyar ember fogadná lojálisan, húszezer nem” – mondta. Szerinte az önkormányzat költségvetésének úgy kellene alakulnia, mintha nem is lehetne érezni Pozsony közelségét. “Mi lenne, ha húsz kilométerrel odébb lennénk? Feléljük így a vagyonunkat. Megtennénk azt, hogy kaszákat, kapákat kapunk, és rohanunk neki annak a népnyúzó mocsoknak, aki ezt csinálja velünk? Lehet, hogy kicsit indulatos vagyok, de mindig az vagyok, mert ma ez van Magyarországon. És ezt most – a költségvetést – megint elfogadjuk, mert lojálisak vagyunk. Már nem tudjuk, hogy miként veszik le a bőrünket: idegen szívek, nem magyarok, kettős állampolgárok. A falutévé előtt is megmondom, mert ez így működik” – fejtette ki véleményét. Majd – s ezt a tévében hétvégén többször is láthatták a rajkaiak – azt mondta: “Hol, milyen országban élünk? Költségvetésről döntünk?! Össze kellene tépnünk, beülni az autóba, és a Kossuth utcai zsinagógát kifüstölni… Bocsánat” – tette hozzá.

[popup][/popup]