Obama zsidó vezetőkkel találkozik

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

JTA / Szombat

2008. április 18. Barack Obama demokrata elnökjelölt-aspiráns kampánya során a mai nap Philadelphiában a zsidó közösség vezetőivel fog találkozni – tájékoztatott a Jewish Telegraphic Agency.

Obama számára fontos lehet a zsidó szavazók döntése, akik mindeddig túlnyomórészt vetélytársát, Hillary Rodham Clintont támogatták. A volt First Lady, jelenleg New York állam szenátora számos alkalommal bizonyult Izrael elkötelezett támogatójának az elmúlt négy évben. Obama igyekezett ledogozni hátrányát, s ma már – felmérések szerint – a zsidó választók között is majdnem fej-fej mellett halad vetélytársával.

A zsidókat azonban még aggasztja, hogy az Obamát szinte feltétel nélkül támogató afro amerikai közösség nem egy vezetője – köztük lelkipásztorok – fehér- és/vagy zsidóellenes, valamint anticionista beállítottságú. (Köztük a leghírhedtebb Louis Farrakhan tiszteletes, a Nation of Islam mozgalom alapítója.)

Obama nemrég találkozott például Jeremiah Wright Jr. tiszteletessel, aki Amerika-ellenes kiszólásairól ismert, továbbá arról, hogy 1984-ben, Farrakhan társaságában látogatást Kadhafi líbiai diktátornál.

[popup][/popup]