Neonácik után kutatnak Olaszországban

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. szeptember 17. Az olasz terrorelhárítás hétfőn 47 helyszínen kezdett házkutatást. A razzia középpontjában a Munkások Nemzetiszocialista Pártja áll, ami rasszista, etnikai és vallási diszkriminációt propagál, ehhez tagokat toboroz.

Országos razziát indítottak hétfőn Olaszországban neonáci mozgalmak ellen, összesen 47 helyszínen kezdtek házkutatásokat. Az akciót a varesei rendőrség koordinálja. A célcsoportok azok a mozgalmak, amelyek a 2006-os és 2007-es választások idején Varese, Como, Lecco és Milánó körzetében egyes községekben önálló jelölteket állítottak.

A La Repubblica szerint az olasz állambiztonsági, terrorelhárító szolgálat (DIGOS) csaknem 150 ügynökének részvételével folyó razziát Észak-Olaszország mellett Emilia-Romagna és Lazio tartományokra, valamint Rómára is kiterjesztették.

A DIGOS akciójának középpontjában a Munkások Nemzetiszocialista Pártja (PNSL) áll, amely arra toborzott tagokat, hogy a rasszista, etnikai és vallási diszkriminációt propagálják.

A rendőrségi közlemény hangsúlyozza: “A közel egy évig tartó nyomozás bebizonyította, hogy megpróbáltak legitimizálni egy olyan szervezetet, amely a náci eszméktől ihletetten politikai célokból hirdette a faji felsőbbrendűséget és diszkriminációt.”

(Forrás: Index)

[popup][/popup]