Németországi szerveren a kuruc.info

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Hírszerző

2008. július 5. Egy németországi szerveren fut jelenleg a kuruc.info radikális jobboldali honlap, miután magyar idő szerint pénteken délután 3 órakor az Egyesült Államokban lekapcsolták azt a szervert, amelyen a szolgáltatást nyújtották.

Ez derül ki a hivatalosan lekérhető internetes adatokból.
A kuruc.infóhoz hasonlóan láthatatlanná vált az amerikai polgári köröket integráló nemenyi.net és a New York Polgári Kör honlapja is, amely azonos szerveren futott és kölcsönösen hirdette egymást a kuruc.infóval.

A New York Polgári Kör egyik ismert személyisége, a New York-i Hagyatékőrző Egyesület egyik alapítója, Rózsa Ákos, a közszolgálati Magyar Televízió tudósítójának, Bombera Krisztinának operatőre. Rózsa Ákos egyik főszervezője volt azoknak a radikális New York-i tüntetéseknek, amelyeken a hivatalban levő magyar miniszterelnök bábuját akasztották.

Jelenleg mindhárom honlapon hibaüzenet fut és a tartalmak feltöltése utáni újraindítást ígérik. A kuruc.info jelenleg egy németországi szerverről azt közli, hogy “Kedves Olvasók! Nemsokára visszajövünk! Addig is, kedves fotelforradalmárok, javasoljuk kövessétek a helyszínről az eseményeket, mi is azt tesszük… Ha pár napig nem vagyunk, akkor elkaptak. :-)”.

Ez a cím feltehetően ideiglenes, mert Németországban kevésbé tűrnek meg a radikális magyar honlaphoz hasonló tartalmakat, mint az Egyesült Államokban, például büntetik a holokauszt tagadását és a gyűlöletbeszédet.

 

*

Lekapcsolták a Kuruc.info főszerverét

Forrás: Népszabadság Online

2008. július 5. Pénteken, magyarországi idő szerint délután 3 órakor lekapcsolták a Kuruc.info főszerverét, egy feljelentés nyomán – erről a radikális honlap szerkesztősége tájékoztatta a sajtót közleményben szombaton.

Az origo.hu értesülése szerint az Egyesült Államokban bejegyzett és onnan üzemeltetett honlap forgalma Dallasban szakadt meg, tehát nem csak Magyarországon elérhetetlen.

A magyar hatóságok korábban többször hiába próbáltak fellépni az uszító, gyalázkodó írásairól ismert Kuruc.info ellen, mert annak szerverét az Egyesült Államokban működtették.

A miniszterelnök tavaly augusztusban kért jelentést az igazságügyi tárca vezetőjétől a honlap elleni jogi fellépés lehetőségeiről. “A Kuruc.info nevű internetes kiadvány kirekesztő szellemiségéről, gyalázkodó, antiszemita és uszító hangvételéről, a személyiségi jogok, illetve a köztársaság alapértékeinek lábbal tiprásáról vált hírhedtté” – állt Gyurcsány Ferenc akkori levelében.

A magyar hatóságok több esetben kértek segítséget az Egyesült Államoktól a honlap elleni jogi lépésekhez, de hiába, mert az amerikai törvények alapján nem kaptak adatokat a weblap működtetőiről.

A honlap egyebek mellett közzétette a 2006 őszi zavargásokban eljáró bírók személyes adatait, valamint több közszereplő, így például Schmidt Mária és Péterfalvi Attila mobilszámát. Az oldal több ízben buzdított tüntetésekre, etnikai, társadalmi csoportok elleni fellépésre.

*

 

Lekapcsolták a Kuruc.info főszerverét
Ideiglenesen beérett a cionista vetés. A sok száz ellenünk irányuló feljelentés egyikét nem tudtuk idejében hárítani, így meghozta a kártékony és deviáns kisebbségek által óhajtott eredményt: 2008. július 4-én, pénteken, magyarországi idő szerint délután 3 órakor bírói ítélet nélkül lekapcsolták a Kuruc.info főszerverét.
Szerkesztőségünk informatikus talpasai készültek az ilyesmire, így a gépen – még ha ki is adnák azt valamilyen hatóságnak – nem találnak adatokat munkatársaink kilétéről. Sőt a levelezés is más szerveren fut, tehát ahhoz sem férhetnek hozzá a magyarellenesek. Legfeljebb nyilvános cikkeinket és saját fejlesztésű portálmotorunkat másolhatnák le, melyeket biztonsági okokból mi is folyamatosan mentettünk más helyekre. De jelenleg úgy tűnik, nem is hatósági fellépésről van szó.
Mindezért természetesen vastag kártérítési pert indítunk a szerverszolgáltató cég ellen (melyhez nemrég technikai fejlesztés nyomán költöztünk, hogy a rohamosan növekvő olvasottság ellenére is ugyanolyan gyors maradjon hírportálunk), a feljelentő kilétét felderítjük, illetve pár napon belül egy másik – a véleménynyilvánítás szabadságát nem sértő országból igyekszünk ismét folytatni a buzi-, cigány-, zsidó- és rendőrbűnözés, illetve a politikai maffia elleni küzdelmünket.
Ahogy a hekkertámadások esetén megjelenő automatikus védelmi oldalunkon szokott megjelenni: hamarosan visszajövünk… És visszalövünk!
A Kuruc.info hírportál szerkesztősége

[popup][/popup]