Madonna: „a judaizmus nagykövete vagyok”

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. szeptember 22. Madonna a zsidó újévet Izraelben ünnepelte Simon Peresz izraeli elnök társaságában. A katolikus vallásba keresztelt énekesnő, kinek művészneve a legjobban talán a “Miasszunyunk” kifejezéssel adható vissza (az olasz “Ma” – enyém, “Donna” – asszony szóösszetétele) egy Kabbala-konferenciára érkezett a Szentföldre.

  Madonna_Simon Peresz  
  Madonna és Simon Peresz  

Madonnát jeruzsálemi otthonában Simon Peresz a Tóra egy példányával ajándékozta meg, aki cserébe a zsidó miszticizmus alapművét, a Fény könyvének dedikált példányát ajándékozta az elnöknek.

Az izraeli napilap, a Yediot Ahronot szerint a dedikáció szövege így hangzik: “Simon Peresznek, akit tisztelek és szeretek: Madonna”. Az énekesnő ezt követően elmondta Peresznek, “nem is tudja mennyire népszerű a Fény könyve a hollywoodi színészek körében. Bárkivel találkozom, csak erről akar velem beszélni. Én a judaizmus nagykövete vagyok.”

Madonna, akinek “Szex” című könyve a lehető legszemléletesebben festi le az elképzelhető legalantasabb szexuális gyakorlatokat, 1989-ben forgatta Like a Prayer című klipjét, mellyel gúnyt űzött a kereszténységből. A “Justify My Love” című videóját biszexuális, transzvesztita és leszbikus barátaival forgatta, vetítését még az MTV is kénytelen volt betiltani.

Madonnát legutóbbi koncertturnéján, a “Live to Tell” című dal alatt egy tükrökkel kirakott keresztre feszítik. Keresztény, muszlim és zsidó vezetők egyaránt istengyalázásnak nevezték ezen, szexuális és vallási töltetű koncertsorozatát.

(Forrás: UPI/Hetek)

[popup][/popup]