Kövessék inkább Bayer Zsolt példáját!

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: 168 Óra

2008. június 27. / Klein István, Budapest Nagy Imre kivégzésének évfordulóján kapcsolgatok a hírműsorok között. Az emléknap eseményeivel természetesen minden csatorna foglalkozik. A Hír TV is. Hírolvasója közli a nézőkkel, hogy a néhai miniszterelnököt halálra ítélő bíró a harmincas években a cionista mozgalmat erősítette.

A Hír TV szerkesztősége szerint ez olyan információ, amely jelentőséggel bír a Nagy Imre-per végkimenetelében. Vida Ferenc bíró személyiségéről abban a híradásban más információ nem hangzott el.

A Hír TV szerkesztősége azt az üzenetet tartotta fontosnak továbbítani ezen az adott napon, hogy Nagy Imrét egy zsidó ítélte halálra. Ügyesen, egy elejtett félmondattal. A „zsidó” szót ki sem mondva. A „cionista” szóból is érti mindenki, amit érteni kell. Ugyanúgy, ahogy a „genetika” szóból is értette, az „idegenszívűből” is. A „Schwartz bácsiból” és a „Weisz néniből” is. Egy a tábor, értjük egymást, félszavakból is.

Bayer Zsolt a maga módján ennél becsületesebben járt el: kerülgetés, verbális szépészkedés nélkül belezsidózott egy medencére való orrfújásnyit a magyar sajtóba.

Üzenem a többi „közeli” tévének, rádiónak, lapnak, publicistának: kövessék Bayer Zsolt példáját. Ne erőlködjenek, ne fáradjanak mindenféle rokon értelmű kifejezéssel. Ami a szívükön, az legyen a szájukon.

Végül is egymás közt vagyunk, családon belül marad.

[popup][/popup]