Ifjabb Hegedűs helyett a püspököt büntette meg az egyház

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Index

2008. május 21. Az egyházi bíróság megszüntette az eljárást ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész ellen, 2007 márciusában ugyanis a belvárosi református egyházközség egyik termében lépett fel a holokauszttagadó történész, David Irving.

Az egyházi bíróság a panaszosokat, Bölcskei Gusztáv püspököt és Nagy Sándor főgondnokot 345 ezer forint eljárási költség megfizetésére kötelezte.

Az egyházi bíróság ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész ügyében megszüntette az eljárást első fokon, és 345 400 forint eljárási költség megfizetésére kötelezte a panaszosokat: Bölcskei Gusztáv püspököt, a zsinat lelkészi elnökét és Nagy Sándor főgondnokot, a zsinat világi elnökét.

A dokumentumot, amely a Vértesaljai Református Egyház Bíróságának Sukorón, április 19-én hozott határozatát és annak indoklását tartalmazza, szerdán a Magyarországi Református Egyház zsinatán az MTI megkeresésére Csoma Áron, az egyház szóvivője hitelesnek ismerte el.

Panaszok

A Vértesaljai Református Egyházmegye Bírósága tavaly márciusban kizárólag azt vizsgálta, milyen szerepe volt ifjabb Hegedűs Lorántnak abban, hogy 2007 márciusában a holokauszttagadóként számon tartott történész, David Irving előadásának helyet adtak a belvárosi református egyházközség egyik termében.

[popup][/popup]