Gyurcsány üdvözölte a huhogás miatti pontlevonást

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. május 18. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levélben köszönte meg Kisteleki Istvánnak, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökének, hogy a szervezet fellépett az Újpesten tapasztalt lelátói rasszizmus ellen és pontlevonással büntette a fővárosi klubot.

A Kormányszóvivői Iroda közleménye szerint a kormányfő úgy véli, a szurkolói rasszista megnyilvánulások szégyent hoznak a labdarúgásra és Magyarországra is. “Közös felelősségünk van abban, hogy minél több magyar ember érezze személyes felelősségét, s határozottan fellépjen a gyűlöletbeszéd és az emberi méltóságot sértő kijelentések ellen” – áll többek között a miniszterelnök levelében.

Gyurcsány Ferenc egyúttal emlékeztetett rá, ugyanezért kérte az Országgyűlésben a képviselőket arra, hogy lássák el kézjegyükkel a Zéró tolerancia kiáltványt, amely kimondja, hogy annak aláírója elhatárolódik az antiszemita és rasszista megnyilvánulások minden formájától, és semmilyen formában nem támogatja azokat, akik erősítik a gyűlöletkeltést, a kirekesztést és a bűnbakkereső agressziót.

(Forrás: Origó)

[popup][/popup]