Félkatonai szervezet a szeretetért és a véradásért – Magyar Gárda-avatás

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. augusztus 26. A magyarság megmentése és a rendszerváltás befejezése lesz a fő feladata a Magyar Gárdának. A szombat délután a Várban tartott avatáson a magyar ébredésről, és a magyar jövőről beszéltek a szónokok, üzentek Gyurcsány Ferencnek, Tom Lantosnak és mindenkinek, aki a nemzetre tör. Für Lajos “miniszter”, Wittner Mária “halálraítélt”, Trianon pedig vesszen.

  Magyar Garda nyugdija_tagozat  
  A Magyar Gárda “nyugdíjas tagozata”  

A Magyar Gárda tagjai, kiagyalói, és támogatói biztos, hogy nem nyilasok, vagy nácik, akármennyire is rikácsolnak náci veszélyt a nyugdíjas partizánok szövetségei, vagy Tamás Gáspár Miklós maga. A nyilasok ugyanis tudták, hogy mit akarnak, és azt is, hogy hogyan.

A Magyar Gárda avatóján azonban nem lettünk okosabbak arra nézvést, hogy ez a szervezet most akkor pontosan mit is akar, milyen eszközökkel, kikért és ki ellen a “nemzet szolgálata” és a “magyar ébredés” hangzatos címszava alatt. Véradáshoz és parlagfű-irtáshoz nem kell egyenruha, harcolni meg erőszakmentesnek lenni nehéz egyszerre, utóbbi esetén mi szükség lőgyakorlatokra? Milyen rendvédelmi feladatot akarnak ellátni, ha arra csak a rendőrség, esetleg a polgárőrség jogosult, és egyáltalán: 2007-ben hiteles-e pontosan úgy viselkedni, mint 1927-ben?

A többezer fős tömeg lelkesen fogadta a gárdistákat. A magyar népi viseletekre valóban hasonlító, de a kéményseprők és a fizetős pincérek öltözetével is rokon vonásokat mutató egyenruhákba öltözött ötvenöt gárdista (egyiküket korábban meglőtték egy gázpisztollyal, és nem lehetett itt) a Budavári Palota és a Sándor-palota közti részen sorakozott fel. Csatlakoztak hozzájuk a szintén “nemzetvédelmi feladatot” ellátó, de egyenruhájukon érthetetlen módon a román nemzeti színeket viselő Nemzeti Őrsereg tagjai is, sőt, a tömegben feltűnt Poszpischek Tamás, a Nemzeti Gárda parancsnoka is.

Perelés, lökdösődés, és a szeretet ereje

Pörzse Sándor műsorvezető szerint Gyurcsány Ferenc hívta életre a Magyar Gárdát, a médiahisztéria tette lehetővé, hogy összejöjjenek ide a Várba, és a Gárda első éves költségvetését is az ellenfeleik fogják finanszírozni, mivel Pörzse szerint leperelik róluk még a gatyát is. A Himnuszt természetesen kárpátaljai gyerekekkel énekeltették.

  Gardistak avatasa  
  Gárdisták “munkacipőben”  

A gárda alapító nyilatkozata szerint a “magyarságnak már nincs hova hátrálnia”. A gárda ébresztő és figyelmeztető mindenkinek. Fizikai, szellemi, lelki képzést nyújt, ápolja a kultúrát és a történelmet, részt vesz a katasztrófa-elhárításban, a jótékonykodásban, szükség esetén a honvédelemben, és része lesz a majdani Nemzetőrségnek.

A történelmi egyházak zászlóáldása után Wittner Mária “halálraítélt” és zászlóanya beszélt az igazság és a szeretet fontosságáról, miközben a rendezők, többek között a nyelvi kompetencia hiányát is pótolva lökdösődéssel és ráncigálással próbálták meg távol tartani a hazai és nemzetközi sajtó képviselőit a színpadtól. Később az egyik főszervező bekapcsolt mikrofon mellett súgta Pörzse műsorvezető fülébe, hogy küldje a fenébe az újságírókat.

Gárdabőrben minden kicsit más

  Usztics Matyas  
  Usztics Mátyás  

A gárda megbízott parancsnoka Usztics Mátyás, akinél nehéz eltekinteni attól, hogy vezénylési tudását feltételezhetően az Angyalbőrben és a Kisváros című sorozatok őrmester-karaktereként szerezte. Az ő előolvasásával tették le az esküt a gárdisták, majd egyenként, név szerint szólítva okleveleket kaptak “Für Lajos minisztertől”, és egy virágot a gomblyukukba.

Für Lajos, akit Pörzse Sándor folyamatosan miniszter úrnak titulált, André Malraux szavait, és Arany János Magányban című versének sorait ajánlotta az avatottak figyelmébe, majd Vona Gábor, a Jobbik elnöke mondott ünnepi beszédet.

A két háború közti revizionizmus színpadiasságával vetekedő beszédében a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy a Magyar Gárda feladata megvalósítani az igazi rendszerváltást, és megmenteni a magyarságot. Vona szerint a gárdának voltak elődei a rendszerváltás után, de a lakitelki mozgalmat az MDF, a Magyar Út Köröket a MIÉP, a Polgári Köröket pedig a Fidesz olvasztotta magába, eltérítve eredeti céljuktól. Ezért ők most be akarják fejezni az elkezdett, de be nem fejezett munkát. A Jobbik ezért támogatja a szervezetet, míg lábára nem áll.

Előre a jövőbe

“Hazánk állatorvosi lova Gyurcsány Ferenc”, aki a magyarság szégyene, mondta Vona, aki szerint ezt az is bizonyítja, hogy egy óvodás is kérte felvételét a gárdába. Ami pedig azért van, mert a miniszterelnök már a gyerekektől is elvette a gyerekkorukat.

Mindeközben a színpadon lévők, köztük Bencsik András, a zászló adományozója és Jobbikos vezetők ünnepélyesen kijelentették, hogy lemondanak az amerikai vízumról. Vona Gábor pedig a gárdát elhagyva a Magyar Családok Bankja néven létrehozandó pénzintézetről beszélt, mely “nem a profitért van”, és a magyar anyák szerepét hangsúlyozta abban, hogy a “Kárpát-medence ismét gyerekgőgicséléstől legyen hangos”.

  Magyar Garda avatas  
  “Sej a mi lobogónkat fényes szelek fújják…”  

A felvonult két alakulat vezérei végül bajtársi szövetséget kötöttek, majd, az időnként extatikussá váló lelkes nyugdíjasok, tarsolylemezes fiatalok, zászlóba burkolt hívek, és pár 17 éves kopasz náci alkotta közönség lelkes “Vesszen Trianon”-ozása közepette elmasíroztak a szebb jövő felé.

Kiss Ádám

(Forrás: Hírszerző)

[popup][/popup]