Felhívás Magyarország Polgáraihoz

Írta: Archívum - Rovat: Archívum

Felhívás Magyarország Polgáraihoz!

Honfitársak!

1945. május 8-án ért véget Európában a II. világháború, mely a szövetséges hatalmak győzelmét hozta a nácizmus felett. A nácizmus vereségével azonban nem szűnt meg, hanem időről időre fellobban a rasszista, antiszemita gyűlölet lángja.

Ennek megnyilvánulásait tapasztalhatjuk egyes írott – és elektronikus médiában, sőt még parlamenti felszólalásokban is. Ezek a sajtó útján nagy nyilvánosságban részesülő nyilatkozatok elsősorban arra alkalmasak, hogy eltereljék a közvélemény figyelmét a megoldásra váró érdemi kérdésekről.

A rasszista gyűlöletkeltés az igazán nemzetellenes tevékenység, mert téves és valótlan kép kialakítását szolgálja Magyarországról és a magyar társadalomról bel- és külföldön egyaránt.

Meggyőződésünk, hogy magyar honfitársaink túlnyomó többsége elutasítja a rasszizmus minden formáját és megnyilvánulását.

A Kormányzat ez irányú erőfeszítéseit is tapasztalhatjuk.

A cigányság felemelkedésének elősegítése; az újnáci tüntetések elleni határozott fellépés; a Holocaust-emléknap iskolai bevezetése, és az áldozatokról történt parlamenti megemlékezés; valamint az Emlékmúzeum megépítésének támogatása is bizonyítja a Kormány elkötelezettségét.

Felhívjuk a magyar közvéleményt, hogy támogassa mindazokat, akik a rasszizmus, az antiszemitizmus és mindenfajta megkülönböztetés ellen szólnak és cselekednek.

Budapest, 2001. május 8.

Zsidó Közéleti Unió

Címkék:2001-06

[popup][/popup]