Elmeséletlen történetek

Írta: Archívum - Rovat: Archívum

Elmeséletlen történetek

A női emlékezetről szól majd az Esztertáska következő programja. Mesélő / felolvasó estünket a Nyári Zsidó Fesztivál idején, szeptember 1-én, vasárnap este 6 órakor rendezzük meg a Zsidó Múzeumban. Rendezvényünk címe: Mondj el egy eddig elmeséletlen történetet!

Reméljük, hogy sokkal több személyes történetet olvashatunk majd, mint amennyit egyetlen este el tudnánk mesélni egymásnak. Mind az elmesélt, mind a leírt visszaemlékezéseket kötetbe szeretnénk gyűjteni. Az Elmesélet­len történetek kiadásáról az Esztertáska Műhely gondoskodik.

A Holocaust-túlélőnők emlékeinek összegyűjtése volt a kiinduló ötletünk, majd kitágítottuk a visszaemlékezés körét bármilyen zsidó, női témára, bár­mely személyes élményükre: hiszen annyira keveset tudunk még saját anyá­ink, nagyanyáink életéről is! (Gyerekkor, családi hagyományok, iskola, ifjúság, házasság, családi élet, háború, asszimiláció/disszimiláció, cionizmus, emigrá­ció, nőegyletek, mozgalmak stb.) Kb. 1-10 oldalas szövegekre gondoltunk – vagy mondjuk inkább így: az elmesélhetőség határain belül.

Várunk „civileket”, történészeket és írókat egyaránt – természetesen nőket, minden szférából. Szívesen olvasnánk valódi vagy fiktív naplókat, leveleket, memoár-részleteket.

Küldjön nekünk (vagy hozzon majd magával) egy eddig elmeséletlen történetet!

Esztertáska Műhely

Címkék:2002-09

[popup][/popup]