A kuvaiti nagykövet fia tartott fogva három zsidó fiatalt Varsóban

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Népszabadság Online

2008. május 6. Kuvait lengyelországi nagykövetének fia tartott fogva hétfőn három zsidó fiatalt egy varsói szállodában. Az előző napon csak Mohammed A. néven azonosították a tettest a lengyel hatóságok, és nem közölték állampolgárságát.

A 23 éves kuvaiti fiatalember túl részeg volt ahhoz hétfőn, tettének elkövetésekor és még utána jó ideig, hogy ki lehessen hallgatni – mondta Mariusz Sokolowski szóvivő. A kuvaiti nagykövetség eddig nem kommentálta a rendőrségi bejelentést.

Az elkövető azzal fenyegetőzve tudta fogva tartani a brazíliai zsidó fiatalokat, hogy pokolgép van nála, de a rendőrök nem találtak sem a tettesnél, sem a tett helyszínén semmiféle robbanószerkezetet. Egyórás kötélhúzás után a rendőrök végül megrohamozták a hotelszobát, ahol a “túszejtés” történt. Senki sem sérült meg a rendőri akcióban, Mohammed A.-t őrizetbe vették.

A három brazíliai zsidó fiatal az egykori auschwitzi koncentrációs táborban rendezett, Élet Menete elnevezésű megemlékezésre érkezett Lengyelországba, majd a csütörtöki megemlékezés után még pár napra Lengyelországban maradt.

[popup][/popup]