„Megkezdődött a visszaszámlálás” – Ahmadinezsád Izrael és az Egyesült Államok pusztulását jósolja

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

MTI

2008. június 2.

Az iráni államfő Ruhollah Moszavi Khomeini ajatolláh halálának 19. évfordulóján tartott megemlékezésen mondott beszédet. Az Egyesült Államok “sátáni hatalma” hamarosan el fog pusztulni, Izrael hamarosan el fog tűnni a térképről – jelentette ki Mahmúd Ahamadinezsád iráni elnök hétfőn Teheránban.

Az iráni államfő külföldi vendégek előtt, az Iráni Iszlám Köztársaság alapítója, Ruhollah Moszavi Khomeini ajatolláh halálának 19. évfordulóján tartott megemlékezésen mondott beszédet.
Izraelt “bűnös és terrorista” rendszernek nevezte, amely “hatvan év rablás, agresszió és bűntettek” után hamarosan el fog tűnni a térképről. Az Egyesült Államokról szólva úgy vélekedett, hogy már megkezdődött a visszaszámlálás “sátáni hatalmának” elpusztítása előtt.

Dana Perino fehér házi szóvivő Ahmadinezsád szavaira reagálva kijelentette: “az ilyen szónoklatok csak arra jók, hogy még inkább elszigeteljék az iráni népet”.
Ahmadinezsád 2005-ben nemzetközi felháborodást váltott ki azzal a kijelentésével, amely szerint “Izraelt le kell törölni a térképről”.
John McCain, az amerikai republikánusok valószínű elnökjelöltje sürgette: az ENSZ Biztonsági Tanácsa hozzon politikai és gazdasági szankciókat, és az egyes országok, vállalatok és pénzintézetek is lépjenek fel Irán ellen.

Az arizonai szenátor az AIPAC befolyásos zsidó lobbicsoport hétfői rendezvényén kifejtette: nemzetközi “elutasítási kampányt” kell indítani, “világszerte minél több ember, cég, nyugdíjalap és pénzintézet szakítsa meg kapcsolatait azokkal a vállalatokkal, amelyek Iránnal üzletelnek”.

McCain szerint ennek nyomán a perzsa államot irányító radikális elit népszerűtlenebb lesz, Teheránt rá lehetne bírni nukleáris törekvéseinek leállítására.

[popup][/popup]