„Da Vinci homoszexuális volt, és ez az SZDSZ-t egyáltalán nem érdekli”

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. június 29. Az SZDSZ visszautasítja Kósa Lajos újabb bárdolatlan nyilatkozatát. “Kósa Lajos immár rendszeresen egy-egy különösen ízléstelen nyilatkozattal hívja fel magára a figyelmet.

A Fidesz alelnöke ‘Az igazi da Vinci’ kiállítás kapcsán közölte, hogy ma Leonardo da Vinci bizonyára az SZDSZ tagja lenne, mivel Kósa Lajos szerint ‘a művész korát megelőző szabadelvű felfogással bírt, ráadásul a nemi identitása is kérdéses volt'” – áll Gusztos Péter közleményében.

Az SZDSZ ügyvivője azt írja: az SZDSZ természetesen büszke lenne Leonardóra, de a nemi identitásáról nem érdeklődne. A fideszes polgármester provinciális, kirekesztő, a melegeken élcelődő kijelentését viszont szánalmasnak tartjuk. Leonardo da Vinci homoszexuális volt, és ez az SZDSZ-t egyáltalán nem érdekli.

“Véleményünk szerint Kósa Lajos kijelentése semmiben nem különbözik Semjén Zsolt elhíresült szakállas bácsis megjegyzésétől. Jellemző, hogy Kósa Lajos számára az a legfontosabb információ egy művészről, hogy milyen nemi identitással rendelkezik” – zárul a közlemény.

(Forrás: Hírszerző)

[popup][/popup]