Zsidó képviselő az iráni parlamentben: „Várjuk Jeruzsálem felszabadítását”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Siamak Moreh Sedgh, az iráni parlament egyetlen zsidó képviselője, aki az országban maradt, mintegy tízezer zsidót hivatott képviselni, felhívta zsidó honfitársait, hogy tiltakozzanak „Jeruzsálem izraeli megszállása” ellen és közölte, hogy már várja „Jeruzsálem felszabadítását”.

Tette mindezt az „Al Quds nap” alkalmából, amelyet 1979-ben hirdetett meg a hatalomra került iszlámista rendszer, amely Izrael Államot esküdt ellenségének tekinti. Ezen a napon Iránban – és nyugati világ számos nagyvárosában – gyűlölködő felvonulásokat tartanak, amelye Izrael elpusztítására szólítanak fel.

Siamak Moreh Sedgh pénteki nyilatkozatában felhívta a világ zsidóságát, hogy vegyenek részt az Al Quds nap eseményein és közölte, hogy Jeruzsálem és a palesztin területek „felszabadítása” már közel van.

„A zsidó irániak nemzeti és vallásos felelősségüknek tartják a részvételt az Al Quds nap eseményein… A tiszteletre méltó iráni nép minden rétege engedelmeskedik az Iszlám Forradalom legfőbb vezetője, (Khamenei ajatollah) felhívásának és egyöntetűen kiáltja majd a jelszavakat az amerikai és az izraeli megszállók ellen.”

Legalábbis ezt közölte az iráni Fars hírügynökség.

A Times of Israel cikkét fordította: jég

Címkék:Al Quds nap, iráni zsidók

[popup][/popup]