Zsidó diákok megölésére buzdítottak egy amerikai egyetemi fórumon

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Cornell egyetem egyik diákfórumán található posztok tárgy rovatába ilyen szövegeket írtak “zsidó embereket megölni”, “eltüntetni a zsidó életet a Cornell campusáról” és “szétlőni a 104 West-et”(ez a kóser étkezde íme).

A Cornell Egyetem rendőrségét az iskola kóser étkezdéjéhez hívták ki az ilyen üzenetek miatt. A Hillel zsidó diákszervezet figyelmeztette a diákokat, hogy maradjanak távol az étkezdétől, miután névtelen antiszemita bejegyzésekben olyan fenyegetések szerepeltek, hogy “szétlövik” az épületet, és megölik és megerőszakolják a zsidó diákokat.

A bejegyzések, amelyek szövege széles körben terjedt a közösségi médiában, szombaton és vasárnap jelentek meg olyan álnevek alatt, mint “hamasz”, “zsidó gonosz”, “zsidó genocídium”, “hamasz harcos” és “zsidók megölése”. A posztok címei olyanok, mint “zsidó embereket meg kell ölni”, “ki kell irtani a zsidó életet a cornelli campusról” és “szétlövöm a 104 Westet”, a kóser étkezde nevét.

A posztok a Greekrank oldalon jelentek meg, ahol az egyetem diákjai értékelik a különböző diákszövetségeket.

“Ha meglátok egy disznó hím zsidót, leszúrom és elvágom a torkát” – állt egy bejegyzésben, amelyet egy “hamasz” nevű felhasználó írt, és amelyet a Jewish Telegraphic Agency munkatársa maga is látott. Az  illető így folytatta: “Ha látok még egy disznó női zsidót, elhurcolom, megerőszakolom és ledobom egy szikláról. Ha látok még egy disznó csecsemő zsidót, lefejezem a szülei előtt”.

Ynetnews

Címkék:Cornell egyetem

[popup][/popup]