Zoltai és csapata megijedt – Kozmetikázott végeredmény

Írta: Szombat - Rovat: Politika

„A Mazsihisz közgyűlése megvonta az elnöki bizalmat Feldmájer Pétertől” – fogalmaz a Mazsihisz nyakatekert közleménye, melyet a május 12-i közgyűlés után bocsátottak ki, épp Feldmájer elnök leváltása nyomán.

zoltai-crop

Zoltai Gusztáv. Fotó: Blikk.hu

A szavazást a következőképpen foglalják össze:

„Feldmájer Péter – csatlakozva Zoltai Gusztáv Mazsihisz ügyvezető igazgatóhoz – bizalmatlansági indítványt kért maga ellen. A szavazatokat háromszor átszámolták, a 89 voksból kettő volt érvénytelen, a fennmaradó 87-ből pedig 49-en fejezték ki bizalmatlanságukat Feldmájer Péter ellen, akitől így megvonta a bizalmat a közgyűlés, ennek értelmében távozott az elnöki posztról. Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgatót 2/3-os arányban megerősítette ügyvezető igazgatói székében a közgyűlés.” – fogalmaz a közlemény, és a Zoltaival kapcsolatos mondatot azért szedtük dőlt betűvel, mert sajátos módon, esetében nem közli a szavazati arányokat, csak a büszkén jelzett kétharmadot.

A nyilatkozat azonban valótlan állítást tartalmaz.

Az ügyvezető igazgatót 55:32 arányban erősítették meg tisztségében, ami nemhogy nem kétharmad, hanem – a személyét érintő eddigi hitközségi szavazások során – talán az eddigi legnagyobb elutasítást jelezte.

Az elnököt már elbuktatta a kritikus közhangulat, igaz, ehhez kellett némi szervezés az elégedetlenek részéről, akik több okból fordultak ellene. Nem elhárítható a gyanú, hogy Feldmájer bukásában Zoltainak is szerepe volt.

A hangulat azonban tovább fokozódhat. Csak remélni tudjuk, hogy erejüket megtapasztalva felbátorodnak a képviselők és Zoltain is számon kérik az elmúlt évek hiányosságait, kínos ügyeit.

Lehet, hogy ezt érzik a nyilatkozat kibocsátói is, azért kozmetikázzák a tényeket?

[popup][/popup]