Vérben úszó, Pészachot ünneplő zsidók a CNN honlapján

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A rajz egy szélsőbaloldali izraeli grafikus műve, aki úgy került a képbe, hogy a CNN Itamar Ben Gvir egyik intézkedését bírálta és ahhoz felhasználta a grafikus egyik rajzát.

 

Michael Rozanov, művésznevén Mysh a palesztin zászló színeiben ábrázolta Itamar Ben-Gvir izraeli nemzetbiztonságért felelős minisztert. A portré azt követően készült, hogy a tárcavezető arra utasította a rendőrfőkapitányt, hogy a rendőrség távolítsa el a palesztin zászlókat a közterületekről.

A Ben Gvirt ábrázoló karikatúra

Eddig semmi különös nem történt volna – ám a CNN kommentátora, Abeer Salman ezután, teljesen indokolatlanul mellékelte a cikkhez Mysh vérvádas képzeteket felidéző másik karikatúráját.

A „Miközben Izrael betiltja a palesztin zászlókat, egy művész ecsettel tiltakozik” című írás szerzője Abeer Salman.

A CNN honlapján megjelent rajzra David M. Litman, a Committee for Accuracy in Middle East Reporting and Analysis (CAMERA) civil szervezet elemzője hívta fel a figyelmet. A CAMERA az Izrael-ellenes kommunikációt vizsgálja a médiában. A CAMERA cikkét a TEV.hu közölte magyarul.

Litman arra is felhívja a figyelmet, hogy Mysh-nek nem ez az első vérvádas rajza. Egy 2018-as rajzán még egyértelműbben jelenik meg a vérrel készült macesz rémtörténete.

Mysh másik vérvádas rajza

 

[popup][/popup]