Vannak még érző szívek – A Hamasz elítélte a moszkvai terrortámadást

Írta: Szombat - Rovat: Politika

„A Hamász mozgalom közleményében határozottan elítélte a moszkvai civilek ellen elkövetett terrortámadást, és mély részvétét fejezte ki Oroszország vezetésének és népének. A mozgalom teljes szolidaritását fejezte ki Oroszországgal, annak népével és az áldozatok családjaival.”

Elítélik a civilek elleni erőszakot

Erről tudósít az Almayadeen nevű, Iránból irányított libanoni hírportál – írja az Ujkelet.live.

Ugyanaznap – Az al-Dzsazíra szerint – a Hamász köszönetet mondott Oroszországnak és Kínának, amiért az ENSZ Biztonsági Tanácsában éltek vétójukkal az Egyesült Államok határozatával szemben..

Oroszország és Kína pénteken megvétózta az Egyesült Államok határozattervezetét az ENSZ Biztonsági Tanácsban, amely ,,azonnali és tartós tűzszünetre” szólított Gázában, valamint a Hamász ,,fogságában maradt összes túsz szabadon bocsátására”, jelentette a Walla hírportál

A háború októberi kitörése óta ez volt a negyedik alkalom, hogy a Biztonsági Tanácsnak nem sikerült megállapodnia egy tűzszünetet követelő határozatról. Ezúttal a vita arról szólt, hogy az Egyesült Államok ragaszkodott ahhoz, hogy a tűzszünetet kössék össze a túszokkal és a Hamász elítélésével, nem pedig az Oroszország és Kína által követelt feltétel nélküli tűzszüneti megoldással.

Tizenegy tagállam szavazott a határozat mellett, egy tartózkodott, Algéria, Kína és Oroszország pedig ellenezte.

[popup][/popup]