Valami nincs rendben a baloldallal

Írta: Jair Lapid - Rovat: Politika

Yair Lapid speaks during an interview with Reuters in Tel Aviv

Jair Lapid izraeli politikus reagál az izraeli baloldal – palesztinok iránti megértésre buzdító – felhívásaira.

Valami nincs rendben a baloldallal.

Persze minden joguk megvan a saját álláspontjukhoz, még a személyem elleni támadásokkal sincs problémám… de lassan az egyetlen politikai tevékenységük az, hogy a palesztinokat próbálják meg igazolni, bármi áron. Régebben egyszerűen csak jelentéktelenek voltak, mára ez a valóságtól való teljes elszakadássá alakult át.

Ugyanis, ha Abu Mazen hazudik, az nem az elnyomás vagy a megszállás miatt van, hanem azért, mert ő egy hazudozó, aki megpróbálja befeketíteni Izraelt a világ előtt.

Ha egy palesztin terroristanő megpróbál leszúrni egy katonalányt, azt nem az ellenőrzőpontok miatt teszi, hanem mert zsidókat akar ölni azért, mert zsidók.

Ha viszont a katonalány válaszul rálő és megöli, azt nem azért teszi, mert a megszállók érdekeit szolgálja, hanem mert félti az életét a terroristától és nem akar meghalni.

Ha palesztin tinédzserek velük egykorú zsidó fiatalokat próbálnak meggyilkolni a nyílt utcán, ezt nem afölötti felháborodásukban teszik, hogy nem időben szállítják el a szemetet Kelet-Jeruzsálemből, vagy mert ne lenne költségvetési keret az iskolájuknak, hanem mert kimosták az agyukat a közösségi hálókon rettenetes uszítással, ahol a zsidókat majmokhoz és disznókhoz hasonlítják (Korán, Szúrák 2:65, 5:60, és 7:166 – ford. megj.) és ártatlan emberek megölésére buzdítanak.

Ha a nemzetközi média kirívó és arcpirító inkorrektséggel tálalja mindezt, az nem azért történik, mert itt valóban apartheid van, hanem mert antiszemitizmussal és nagy adag felszínességgel fertőzöttek.

Zehava (Gal-on, a baloldali Merec képviselője a Kneszetben – ford. megj.) és elvbarátai felhívása – hogy próbáljuk meg megérteni a másik felet is – arrogáns, azt feltételezi, hogy (természetesen rajtuk kívül) senki nem fogja föl, hogy mi történik itt valójában. Nos, köszönjük, remekül megértjük. Ami itt folyik, az eszeveszetten dühöngő késelős terror, ami a parttalan uszítás következménye. Ez ellen a terror ellen politikai megoldást kell foganatosítani, de annak a valóság helyes értelmezésén kell alapulnia, és nem azon, hogy képzeletbeli, nem létező palesztinokról fantáziálunk.

Hiszem azt, hogy külön kell válnunk a palesztinoktól, de úgy, hogy a Cáhál tovább működik mindenütt, védve az izraeli polgárokat. Eljött az ideje, hogy szétváljunk a palesztinoktól, minél magasabb fallal köztük és köztünk. És nem azért, mert ők a jók a történetben, hanem mert ők a rosszak.

Jair Lapid  facebook bejegyzését Róna Aser fordította.

 

[popup][/popup]