Trump felhívása a Közel-Kelet országaihoz: Ismerjék el Izraelt!

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az ENSZ közgyűlése előtt elmondott beszédében Donald Trump amerikai elnök felszólította Közel-Kelet országait: létesítsenek teljes körű diplomáciai kapcsolatokat Izraellel.

AP fotó

Trump ugyanakkor hangsúlyozta: az Irán elleni gazdasági szankciókat mindaddig fenntartják, amíg az iszlám köztársaság nem változtat politikáján.

Trump „szörnyűséges (monstrous) antiszemitizmus” terjesztésével vádolta a mollahok rendszerét, valamint azzal, hogy „fanatikusan törekszenek” az atomfegyverek birtoklására. Lator rezsimnek (rogue regime) nevezte Iránt, amelynek kalandor politikája szövetségbe kényszeríti ellenfeleit.

Szerencsére egyre többen felismerik ebben a régióban, hogy a fenyegetésekkel szemben és a gazdasági lehetőségek kihasználása érdekében közösen kell fellépni. Éppen ezért fontos, hogy Izrael és szomszédai normalizálják kapcsolataikat – szögezte le Trump.  „Csak a közös érdekekre, kölcsönös tiszteletre, vallásos türelemre épülő kapcsolatok légkörében reménykedhetünk egy jobb jövőben” – szögezte le Trump.

Times of Israel

Címkék:Donald Trump, ENSZ-közgyűlés, Irán, Izrae

[popup][/popup]