Terrortámadás: Négy izraeli meghalt, négy megsebesült

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Négy izraeli meghalt, négy megsebesült a ciszjordániai Eli zsidó település közelében elkövetett terrortámadásban.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közlése szerint a benzinkútnál tüzet nyitó palesztin fegyveresek egyikét a helyszínen lelőtték. “Az IDF erői megkezdték a további gyanúsítottak üldözését” – közölte a hadsereg.

A Magen David Adom mentőszolgálat szerint nyolc embert láttak el a benzinkútnál történt támadás helyszínén. Négyet a helyszínen halottnak nyilvánítottak, további négyet pedig izraeli kórházakba szállítottak.

Az egyik sebesültet súlyos, kettő közepesen súlyos, a negyedik pedig jó állapotban van – írja az MDA.

Joav Gallant védelmi miniszter biztonsági értékelést tart – közölte hivatala. Gallant “tájékozódik az Eli településen nemrég történt terrortámadás részleteiről, és friss információkat kap a támadók elfogására tett erőfeszítésekről” – áll a közleményben.

*

Időközben az izraeli biztonsági erők megtalálták és megölték a második palesztin fegyverest, aki elmenekült a halálos terrortámadás helyszínéről.

A Sin Bet belbiztonsági szolgálat, valamint a Yamam elit terrorelhárító rendőri egység tagjai megtalálták azt az autót, amelyet a terrorista az Eli melletti benzinkútnál lopott el. A támadásban használt támadófegyvert is megtalálták az autóban, a palesztin Tubász város közelében.

“A letartóztatási kísérlet során a gyanúsított megpróbált elmenekülni a járműből, és az erők lelőtték és semlegesítették” – írja az ügynökség.

Harel Maszúd

*

Időközben nyilvánosságra hozták a ciszjordániai lövöldözés első két áldozatának nevét: Egyikük a 21 éves Harel Maszúd, a dél-izraeli Jad Binyamin közösségből, a másik a 17 éves Elisha Anteman, aki Eli településen lakott.

Anteman a Bnei Akiva jesiva és gimnázium 12. osztályos tanulója volt, az Eli közösség rövid közleménye szerint, amelyben a közösség vezetői részvétüket fejezték ki a gyászoló családnak.

Times of Israel

Címkék:Eli, Júdea Szamária, palesztin terror

[popup][/popup]