Tel Aviv: távolságtartó kormányellenes tüntetés

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Tel Avivban folytatódnak a kormányalakítás elleni tüntetések – a távolságtartási szabályok szigorú betartásával.

Védőmaszkban, a kétméteres távolságot megtartva protestálnak a tüntetők a Gantz és Netanjahu közötti megállapodás ellen (Photo by JACK GUEZ / AFP) 

Legalább kétezren gyűltek össze szombat este a Rabin téren, hogy tiltakozzanak a múlt héten megkötött egyezség ellen, amelyben Netanjahu és Benny Gantz nemzeti egységkormány megalakításáról állapodtak meg.

A „fekete zászlós” megmozdulás során a tüntetők sorokba rendeződve, a két méteres távolság betartásával vonultak föl. A múlt héten hasonló tüntetésről készült légifelvételek bejárták a világsajtót.

A felvonulók izraeli és fekete lobogókat lengetve tiltakoztak az ellen, hogy Benjámin Netanjahu változatlanul miniszterelnök marad, annak ellenére, hogy a jövő hónapban bíróság elé kell állnia három ízbeni korrupciós vádak miatt. A tüntetők az ellen tiltakoztak, hogy a megállapodás nyomán Netanjahu túl nagy befolyásra tehet szert a bírósági kinevezések terén.

A tiltakozást szervező Shikma Schwartzman azzal vádolta Benny Gantzot, a Kék-fehérek vezetőjét, hogy a paktummal „sárba tiporta Izrael alaptörvényét”.

JTA

 

Címkék:egységkormány, távolságtartás, Tel-Aviv, tüntetés

[popup][/popup]