Szamária: meggyilkoltak egy 52 éves izraeli asszonyt

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Családja és barátai gyászolják az erdőben meggyilkolt családanyát.

Hétfő a gyász napja volt a Somron északi részén fekvő Tal Menashe település lakói számára. Esther Horgen 52 éves, hatgyermekes családanya tetemét aznap reggel találták meg a közeli erdőben, testén erőszak nyomaival. Vasárnap délután kocogni ment el hazulról. A rendőrség terrorcselekményre gyanakszik.

Horgen férje Binjamin úgy emlékszik vissza feleségére, mint „életerős, fényt és szeretetet sugárzó asszonyra”.

Rotem Hania —Tal Menashe település önkormányzatának vezetője nyilatkozta: „Nehéz idők ezek. Közösségünk nyugalomban, a környék településeivel békében élte életét. Eszter művész volt, és családi tanácsadó. Boldog, mosolygós asszony, aki mindenkivel képes volt szót érteni. Heti két-három alkalommal járt ki a közeli erdőbe, ahová a település többi lakói is futni járnak a gyerekekkel. Szokatlan és megdöbbentő ez az incidens.”

„Nem fognak megtörni bennünket. Közösségünk erős, és I-sten segítségével felülkerekedünk a nehézségeken” – tette hozzá Hania.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök üzenete: „Esther Horgan brutális gyilkosság áldozata lett. A biztonsági erők gyorsan meg fogják találni a gyilkost, és elszámoltatják tettéért. Mélységes együttérzésem a családnak.”

Algemeiner – Bassa László

Címkék:gyilkosság, Nyugati part, Szamária

[popup][/popup]