Szabad-e nevetni koronavírus idején?

Írta: Szombat - Rovat: Film, Irodalom, Kultúra-Művészetek, Politika

Az ITON TV izraeli orosz nyelvű kereskedelmi csatorna igazgatója, Alekszandr Ronkin és munkatársa Mark Kotljarszkij műsorukban felidézik a betegséggel kapcsolatos izraeli vicceket, amelyek a vírushoz hasonlóan gyorsan terjednek az országban. Abszurd és groteszk kedvelők előnyben!

Вирус

Мир уцелел, потому что смеялся! – говорили классики. Можно ли шутить над пандемией, и не зазорно ли рассказывать анекдоты о болезни и болячках? Да! Считают д…

Kérdés: Meddig tarthat még a járvány? Válasz: nem sokáig, hiszen Kínából jött, és az ottani termékek nem túl tartósak.

Kérdés: Melyik volt az első koronavírus okozta haláleset? Válasz: Amikor a házaspár negyedik napja volt karanténban, és a feleség megfojtotta a férjét.

Hírek:
1. Oroszországban két koronavírusos betegséget regisztráltak. – És mennyi tesztet végeztek? 16 megyében egyidejűleg kettőt.
2. Lezárják a határt Oroszország és Moszkva között.
3. A moszkvai klubokban az örmények már nem igyekszenek olaszoknak kiadni magukat.

Hír: Izraeli vécépapírgyártó cég fölvásárolja az Apple-t és a Microsoftot. Más változat: a vécépapír vezet az értékpapírpiacon.

Korábban, ha valaki eltüsszentette magát, azt mondták: egészségedre. Most pedig: elmész ám a…

Régebben szégyelltem, ha szellentettem, azt viszont nem, ha tüsszentettem. Most éppen fordítva.

Hasznos tanács: Ha koronavírussal fertőzött, ne feküdjön kórházba. Inkább keresse föl az önkormányzatot, bíróságot, kormányhivatalt, és beszélgessen el az ottaniakkal.

Történet: Reggel elindultam hazulról a boltba, hogy védőmaszkot vegyek. Hosszasan veszekedtem, mert nem volt. Összeverekedtem az elárusítóval és a boltvezetővel. Egyszer csak megjelentek a szállítók és kidobtak a bútorüzletből.

Két álarcos jött be a bankba, mire kitört a pánik. Aztán kiderült, hogy csak rablásról van szó, és mindenki megnyugodott.

Kérdés a rabbihoz: Mivel etessük a vírusbetegeket? Válasz: macesszal. – Miért? – Mert azt könnyű becsúsztatni az ajtó alatt.

Interjú: Mit terveznek nyárra? – Június-júliusban otthon maradunk, augusztusban elmegyünk a boltba. Máshogy: június-júliust a hálószobában töltjük, augusztusban kimegyünk a konyhába.

Elengedtek minket a munkából négy hétre. Három hónapra előre kiadták a fizetést, orvosságra, vitaminra. Három napos plusz szabadságot adtak, ingyen okostelefont is kaptunk a kapcsolattartásra. Aztán fölébredtem, b…meg…

Már négy napja ülök a karanténban odahaza. Tegnap véletlenül szóba elegyedtem a nejemmel. Te figyelj, egész értelmes nő!

Gyerek öregembernek: Szimeon Markovics, nem fél, hogy védőmaszk nélkül megfertőződik a vírussal? – Fiacskám, 75 éves vagyok, magas vérnyomásom, prosztatarákom, diabéteszem, vesekövem van, allergiás vagyok a macskákra. Nálam olyan nagy a konkurencia, hogy a vírusnak sorba kell állni.

Hallottad? A vírus a pénzzel is terjed. Csökkennek a fizetések…

Emberek, ne keltsetek pánikot. Ne rontsátok el az élet utolsó napjait.

 

Bassa László fordítása

Címkék:Iton tv, koronavírus

[popup][/popup]