Súlyos összecsapás Nabluszban

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Kilenc palesztin vesztette életét izraeli katonákkal folytatott tűzharcban Nábluszban szerda reggel – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán. A razziáról az izraeli hadsereg is beszámolt.

Nablusz egy korábbi zavargás után

Szerda reggel az izraeli biztonságiak körülvettek az óvárosban egy épületet, ahol az Oroszlán barlangja nevű csoport két körözött palesztin fegyverese elbarikádozta magát. A fegyveresek azonban nem adták meg magukat, és ellenállásra szólították fel a városban élő palesztinokat, majd tűzharcot folytattak az elfogásukra érkezett kommandósokkal.

Az összecsapásban mindkét palesztin – Huszam Aszlim és Muhammad Dzsanajdi Abu Bakr – meghalt. Egyikük tagja volt annak a terroristacsoportnak, amely tavaly októberben megölte Ido Baruch izraeli kommandós őrmestert.

Mellettük az Oroszlán barlangja nevű szervezet egy harmadik tagja, valamint még hat palesztin meghalt a razzia során, közülük a palesztin hatóságok a 72 éves Adnan Szaaba Baarát és a 25 éves Mohamed Anboszit nevezték meg.

A harcok nyomán a ynet szerint kilencvenheten megsebesültek – köztük négyen súlyosan -, és kórházi ellátásra szorultak.

Az izraeli hadsereg közlése szerint a halottak többsége fegyveres volt és katonai rajtaütés célja az az Iszlám Dzsihad mozgalom helyi erőinek felszámolása és a jövőbeli terrortámadások meghiúsítása volt. (MTI, Times Of Israel)

[popup][/popup]